Товарният космически кораб "Дракон" се върна на Земята

Той достави 3 тона продукти на МКС
12 май 2016 13:14, Елка Василева
19
Товарният космически кораб "Дракон" се върна на Земята
Снимка: Reuters

Американският товарен космически кораб "Дракон", който преди месец достави продоволствия и оборудване на Международната космическа станция /МКС/, кацна в Тихия океан, съобщиха ТАСС и Асошиейтед прес.

Още по темата

Три парашута на бели и червени ивици забавиха приземяването на кораб, донесъл близо 1,8 тона товари от Космоса. Научните образци са били събрани от екипа на НАСА. Сред тях има и проби кръв и урина от астронавта Скот Кели, който изпълнява едногодишна мисия. Учените ще ги използват за да проучат как човешкото тяло издържа на продължителното пътуване в Космоса, подготвяйки евентуалната мисия до Марс през 30-те години на този век.

"Дракон" беше изведен в Космоса от ракета носител "Фалкон-9" на 8 април. Той достави на МКС около 3 тона продукти, включително питейна вода, храни и научни прибори за експерименти. Това е единственият космически кораб за многократна употреба в света и следващото му пътуване до МКС е планирано за края на следващия месец.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
нищо ново под слънце преди 7 години
Нищо ново под слънцето! Руският товарен кораб "Прогрес" лети от март 1978 г и досега са изстреляни стотици кораби от него. Успешно скачили се със станциите Салют, Мир и сега с МКС. Руснаците изстрелват успешно товарни космически кораби вече 38 ГОДИНИ!!! А кораби с хора на борда още от 12 април 1961 г. !!!
11
1
 
2
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Докато не решат "?"-a за компенсиране на гравитацията /безтегловността/, полети до Марс са меко казано рискови за човешката физиология. Другия основен проблем - твърдите лъчения от Слънцето /най-вече отделяни при негови изригвания/, както и от Космоса. За сега не се чува да са решили тези проблеми ....
10
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Извинявай много, руснаците връщат живи товари и са единствените. Ако не си забелязал, дръдльо ;)))*** кай... ХХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХНе е лесно да со проЗЗЗЗЗ ;)))Дори САЩ да направят кораб, който да праща и връща хора, той ще е толкова скъп, че няма да могат да си го позволят. Както е в момента де. Това е основната причина да нямат такива сега.
9
4
 
3
 
! Отговори
kokospa преди 7 години
kaкто се казва "сбогом Роскосмос!!нали?
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
7 кога се е случвало това би ли припомнил
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
8 хахаха *** да така е
6
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аграр, викаш, само той можел да връща товари? АахахахахахахахахахахахахахахахаОпитай пак ;))Едва ли ще ти се получи ;))
5
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази кофа цопнала в океана, да лети отново? Абсурд. Че нали ще ръждяса от морската вода. Ако неше удачно, руснаците щяха да правят многократни полети. А те дават насоките на ракетната техника в света.
4
7
 
10
 
! Отговори
До Корольов преди 7 години
Бе много разбирачи тук имало, - само щатско да е....и юруш на възхищението!!!Отвори Гуглето да видиш с какви ракетни двигатели на първата степен са Фалкон-8 и Фалкон-9 и тогава спами тук.
3
14
 
13
 
! Отговори
Корольов преди 7 години
Яяя в космоса можело и без руските ракети!
2
0
 
10
 
! Отговори
Дими преди 7 години
Това на снимката не е кораб а товарен модул който се прикрепва към ракета носител .
1
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мъск е новия Христос :D