Най-големият круизен кораб бе пуснат по вода

"Хармония на моретата" може да приеме до 6700 пътници
15 май 2016 22:44,
28
Най-големият круизен кораб бе пуснат по вода
Снимка: БТА

Най-големият круизен кораб в света, "Хармония на моретата" (Harmony of the seas), бе спуснат по вода днес, предадоха Франс прес и ТАСС.

Мастодонтът отплава при огромен интерес от корабостроителницата в западния френски град Сен Назер за Саутхамптън, Великобритания. Круизният кораб с впечатляващи размери - 362 метра дължина, 66 метра широчина и 72 метра височина, т. е. колкото 20-етажен жилищен блок - бе спуснат по вода с помощта на два влекача, посочва АФП.

Събитието е било наблюдавано според местните власти от близо 70 000 души на брега, както и от хора на десетки плавателни съдове и от въздуха.

Круизният кораб е собственост на базираната в САЩ компания Роял карибиън крузис (Royal Caribbean Cruises Ltd - RCCL).

"Хармония на моретата" може да приеме до 6700 пътници, отбелязва ТАСС. Екипажът се състои от 2100 души.

На борда на кораба има театър с 1400 места, 40 ресторанта, басейни с генератори на вълни, голям брой сауни и джакузита и дори баскетболна площадка и мини голф игрище. На разположение на пасажерите освен това са много магазини и кафенета. Специална атракция е бионичният бар, в който коктейлите се приготвят от роботи.

Най-големият круизен кораб е бил построен само за три години. С водоизместимост от 227 500 тона, той има цели 10 палуби.

Предвидено е корабът, който плава под флага на Бахамските острови, да се отправи на първия си круиз на 22 май от Саутхамптън. След това той ще прави круизи в Средиземно море с отправна точка Барселона. В края на октомври корабът ще бъде прехвърлен в Карибско море.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
8
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Защо ли не се произвеждат в мадъррашата таквиз". Защото техните корабостроителници са заети да строят бойни кораби и подводници да се пазят от ФАЩ.
2
12
 
16
 
! Отговори
помак преди 7 години
ами защото взимаме месечна заплата,колкото седмична разходка с това"корабче"малцина ще са "богоизбраните" ;)
1
14
 
21
 
! Отговори
помак преди 7 години
Ние няма да сме от късметлиите,тъй че не ми дреме!