Най-големият круизен кораб бе пуснат по вода

"Хармония на моретата" може да приеме до 6700 пътници
15 май 2016 22:44,
28
Най-големият круизен кораб бе пуснат по вода
Снимка: БТА

Най-големият круизен кораб в света, "Хармония на моретата" (Harmony of the seas), бе спуснат по вода днес, предадоха Франс прес и ТАСС.

Мастодонтът отплава при огромен интерес от корабостроителницата в западния френски град Сен Назер за Саутхамптън, Великобритания. Круизният кораб с впечатляващи размери - 362 метра дължина, 66 метра широчина и 72 метра височина, т. е. колкото 20-етажен жилищен блок - бе спуснат по вода с помощта на два влекача, посочва АФП.

Събитието е било наблюдавано според местните власти от близо 70 000 души на брега, както и от хора на десетки плавателни съдове и от въздуха.

Круизният кораб е собственост на базираната в САЩ компания Роял карибиън крузис (Royal Caribbean Cruises Ltd - RCCL).

"Хармония на моретата" може да приеме до 6700 пътници, отбелязва ТАСС. Екипажът се състои от 2100 души.

На борда на кораба има театър с 1400 места, 40 ресторанта, басейни с генератори на вълни, голям брой сауни и джакузита и дори баскетболна площадка и мини голф игрище. На разположение на пасажерите освен това са много магазини и кафенета. Специална атракция е бионичният бар, в който коктейлите се приготвят от роботи.

Най-големият круизен кораб е бил построен само за три години. С водоизместимост от 227 500 тона, той има цели 10 палуби.

Предвидено е корабът, който плава под флага на Бахамските острови, да се отправи на първия си круиз на 22 май от Саутхамптън. След това той ще прави круизи в Средиземно море с отправна точка Барселона. В края на октомври корабът ще бъде прехвърлен в Карибско море.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ушанките никога не могат да направят подобно нещо!Те така "сделката" на Путин Уазката, че като и дръпнаха дръжката и тя се изкърти!?!?!?!?Злобни некадърници!
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пост 10 може да бъде надраскан само от ТЪ П К ОМу НИСТ!!!!
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Направо воните с този ТАСС!Кой ги е.ава ушанките за хора?
20
0
 
6
 
! Отговори
мда преди 7 години
Возих се на круиз по Средизмено море 2 седмичен. Беше много готино изживяване пожелавам на всеки да опита. Този кораб ми изглежда супер готин. някой ден може би :)...
19
6
 
7
 
! Отговори
SAKI преди 7 години
Плаващи луксозни старчески домове.
18
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 18Явно изобщо не знаеш за какво става въпрос... На всички круизи храната е БЕЗПЛАТНА .. Разбира се има и специални платени ресторанти, ако искаш да се поглезишБезплатни са басейните, представленията, кината.
17
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като имаш комплекси относно размера на пениса, правиш големи неща, нали Берлин.
16
11
 
11
 
! Отговори
Берлин преди 7 години
Сега очакваме рушнякът да сдела двойно по-голем кораб. Само да не остане дръжката от вратата в пъцете на генерала!
15
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
7745.81 bgn една седмица за трима без храна. вземете си въдица
14
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цена за човек: - $1,414 (минимален престои - седмица) - допълнителни такси $79.83Три членно семейство за една седмица с такси без да включваме храна, басейн, спа процедури, коктейл - $4481.49Почти без пари. Това беше сарказъм.
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато бях на МСЧ имаше още доста Българи . Изобщо не е толкова скъпо. Ако бях отишъл в Турция щеше да ми струва доста повече.
12
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като се пенсионират Американските баби получават круиз подарък от пенсионната компания.. После докато ритнат камбаната 2 пъти годишно са по корабите.. Я Кариби, а Европа , АвстралияВ цивилизованите държави живота започва като се пенсионираш... Другаде тогава свършва, понеже от държавата за която си работил ще получаваш колкото за по едно кисело мляко на ден
11
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ееееххххххх, ако беше направен в Русия поне 1000 коментара щеше да има....
10
0
 
24
 
! Отговори
Шаран БГ преди 7 години
Много ги обичаме такива новини .... и се облизваме като куче пред саламджийница ! Е .. да му върви по вода !! Какво пък---някой може и да пътува с тая красота..........
9
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ПламенХах , пламенчо въобще не си наясно ти , кви пици , къв хот дог ? На тоя кораб има 40 ресторанта , хората са ти го написали ! Има ресторанти къде се продават вина за по 5 хил . долара ! Много си имаш хал хабер ти от рояла ахахахаха виж за карнивал си прав , там е бардак ...
8
17
 
25
 
! Отговори
Джукър преди 7 години
Вие русоробите наистина си живеете в някаква излюзия. *** до козирката с денонощни халюцинации.
7
61
 
7
 
! Отговори
Зъл без причина преди 7 години
Дано съдбата му е като на Коста Конкордия и Титаник!!!
6
8
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 4Произвеждат подводници и различни бойни кораби, за да се пазят! При това правят много евтинки малки корабчета, които с един залп могат да потопят америкън кериър барабар със самолетите и екипажа. Ти по-добре попитай колко руснаци кръстосват моретата с такива круизни кораби и се кефят на живота със стриди, лангусти и старо шампанско. Докато ти подсмърчаш и лочиш парцуцата във фургончето до панелката. Теб те мързи да изгониш мухата, кацнала на носа ти!
5
6
 
31
 
! Отговори
Пламен преди 7 години
Не са чак толкова скъпи круйзите особено пък в Роял. Работя на пасажерски кораби. Компанията, за която работя е от скъпите в бранша и при нас круйз струва по 1000$ на вечер - е това е скъпо вече, да. Средната възраст на гостите обаче 70+. Капацитета на кораба е 380 гости 300 екипаж. Докато компании като Роял и Карнивал те пък са съвсем друг тип - евтина храна - пици и хот дог, круйзи за 7 дни от порядъка на 400 - 500$ и това е то. А строят в Германия и Норвегия защото са качествени, а САЩ....
4
1
 
10
 
! Отговори
Скрунджо преди 7 години
Струва милиард и половина.