Френски сдружения съдят Facebook, Twitter и Google

Проблемът: Расистките коментари не се трият
16 май 2016 11:07,
29
Френски сдружения съдят Facebook, Twitter и Google
Снимка: Reuters, архив

Три френски сдружения, борещи се срещу расизма, ще подадат жалби срещу социалните мрежи Facebook, Twitter и YouTube на Google заради това, че не успяват да премахнат коментар, които насаждат омраза и съдържат расистки изказвания, съобщава Reuters.
 
Френското законодателство изисква от сайтовете да премахват расистко, хомофобско или антисемитско съдържание, като уведомяват властите преди и след това.
 
Според френската организация, създадена от еврейски студенти - UEJF, както и активистите от антисемитските и антихомофобските организации SOS Racisme и SOS Homophobie, това не се случва, защото трите компании са премахнали много малка част от близо 600-те примери, които се дали за подобно съдържание, насяващо омраза. Тези примери са само за периода от края на март до 10 май тази година.
 
В Twitter премахнатото съдържание е 4%, в YouTube 7%, а във Facebook 34%, твърдят асоциациите, позовавайки се на своята събрана информация. "Имайки предвид огромните печалби на YouTube, Twitter и Facebook на фона на ниските данъци които плащат, отказът им да инвестират в борбата срещу омразна реч е неприемливо," казва президентът на UEJF Саша Райнгевиртц.
 
Франция не е единствената страна, която приема сериозно такава реч в онлайн изданията. В края на миналата година Германия принуди Facebook, Google и Twitter да изтриват насаждащите омраза постове и коментари в техните платформи до 24 часа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
gost преди 7 години
напоследък усещаики как цъка нещо на компа се едно съм в атц преди години докато имаше това явление зех да се замислям каква лие ползата от това некои да рови пък не звам може и сега да има та то човек знае ли какво има
18
0
 
4
 
! Отговори
ФАКТ! преди 7 години
Близо 60% от "френските" деца до 15г. възраст са черни, основно със африкански корени и изповядващи ислям. ЧЕСТИТО! Пазете си ги, защитавайте си ги, те рано или късно ще ви се "отблагодарят"Колелото се върти, нещата се обръщат, и бившите френски колонии сега ще завладеят Франция, без нито едни изстрелян куршум!
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Расата, полът, сексуалната ориентация и заболяванията са неща, с които човек се ражда и е меко казано грозно да дискриминираме по този признак. Виж, религията е просто набор от идеи, които човек възприема, и в тази връзка мога свободно да кажа на тези организации, че ислямът е ***!
16
0
 
6
 
! Отговори
no name преди 7 години
МОЛЯЯЯЯ? Точно Франция ли ще налага цензура? Дето реват с цяло гърло за свободата на словото? Нима техния хумористичен Шарли Ебдо не прави расистки карикатури?? И затова си плати скъпо и прескъпо. Но не се отказа от свободата на словото. И продължиха да го издават след атентатите. Защо държавата Франция не го забрани това издание? Аман от толерасти, леви резби, и всякаква *** дето ще ми дава тон в живота.имам мнение и го излагам дори и да е расистко, хомофобско и т.н. Франция и сие да си го....
15
0
 
6
 
! Отговори
Жибор преди 7 години
Първите расисти и ксенофоби на света впрочем са юдеите- те първи в човешката история изявили своя силен неприязън към другомислещите и към друговерците,сиреч към различните. Неприятно но факт!
14
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи няма свобода на словото, така ли?
13
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Върнах се във времето на комунизЪма. И тогава имаше цензура и сега има. Що ще ме кара някой да лицемернича? Като не харесвам някого, що да не му го кажа?!
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като ползват фон с ниски данъци ще им спрят фона с инвестиции ли,сега много се борят чрез ниски данъци бързи инфестиции на разни фонове по фон на фон.
11
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ми да си направят черни и еврейски сайтове и са плюят по белите!!! Но няма да има кой да ги чете че 60% от тъмните са неграмотни а евреите пари да техника не дават, ако не е на лизинг без първоначална и следващи вноски
10
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
щом съдят журналисти заради Ердоган какво остава за обикновен човек
9
1
 
16
 
! Отговори
Европейски режим преди 7 години
Къде остана СВОБОДАТА НА СЛОВОТО
8
1
 
18
 
! Отговори
Исти преди 7 години
С други думи проблемът е в това,че има свобода на словото- нещо,с което тесногръдите французи изобщо не са свикнали. Те искат да има цензура и никой да не обижда любимите им нигеруси.
7
0
 
8
 
! Отговори
Суека преди 7 години
Цензурата и промиването на мозъците по пример на "ПОБЕДИТЕЛИТЕ" от WWII2 е в пъти по страшно от няколко "омразни" коментарчета !!! Всичко е за пари и тези *** от тези организации го доказват всичко е ПАРАВАН за да муфтят богатите за пари ! СВОБОДА НА СЛОВОТО 4 life !!!
6
2
 
21
 
! Отговори
лошо преди 7 години
Според мен цензурата във всчка форма е нещо лошо.Много по лошо от Расизма.
5
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен (2)"Значи свободата на словото изтече в канала в полза на политкоректността..."Имаше отдавна една постановка "Криворазбрана цивилизация".... Има съществена разлика между "свобода на словото" - това, което се е имало предвид когато терминът се е създавал, и това на плюеш и да храчиш по всико и по всики анонимно и безнаказано.
4
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как ще ми нарушавате правата на изказ ??? Това е потъпкване на правото ми на мнение !!! Прави са да не трият коментари . Аз ли съм виновен, че някой се е родил черен ?
3
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Съдят тоталните цензори от Фейсбуук и Гугъл, че НЕ цензурират достатъчно. Наистина живем в комбинация между "1984", където черното е бяло, и "Идиокрация1", където никой няма мозък и не проявява капка здрав разум.
2
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи свободата на словото изтече в канала в полза на политкоректността...
1
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това мислят хората това пишат нали имаше свобода на словото.така е в реалният живот.не можеш да им промениш чувствата и мислите със закон.