Twitter вече няма да брои линковете за символи

Социалната мрежа с план за повече свобода на потребителите
17 май 2016 08:34,
3
Twitter вече няма да брои линковете за символи
Снимка: Ройтерс, архив

Социалната мрежа Twitter се готви да въведе малко по-голяма гъвкавост в ограничението от 140 символа на публикация, съобщи вчера агенция Блумбърг, цитирана от Франс прес.

До две седмици Twitter ще спре да причислява линковете към сайтове и снимките като част от 140-те символа, които са отличителен белег на социалната мрежа, откакто бе създадена преди 10 години.

Сега дължината на линковете, копирани в туитовете, не може да превишава 23 знака. Снимките също се считат за отделни символи. По информация на Блумбърг нововъведението ще бъде първа стъпка от по-обширен план за предоставяне на повече свобода на потребителите, предаде ТАСС.

Twitter е изправен пред трудната задача да опрости платформата си, за да я направи по-атрактивна за масовата публика, без обаче да отчужди верните си потребители.

Въпреки че се е наложила сред звезди и политици, мрежата не успява да разшири аудиторията си, която от месеци стои на ниво от малко над 300 милиона регистрирани потребители.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: символиtwitter
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
gost преди 7 години
Радев като си плащаш телефоните недеи да ровиш из мрежите да не идеш на луната всеки плаща ако само ти си жестоко си се излъгал ***
1
0
 
0
 
! Отговори
мъдър преди 7 години
все ми е тая