Made in China: Автобусът от бъдещето

Ще побира до 1200 души, ще струва пет пъти по-малко
25 май 2016 07:44,
27
Made in China: Автобусът от бъдещето
Кадър: YouTube

The Transit Elevated Bus (от англ. - Транзитният издигнат автобус) е изобретение, представено на китайското международно експо за технологии China Beijing International High-Tech Expo, съобщава CCTV.

Според инженера, който отговаря за проекта, автобусът ще побира до 1200 души, ще струва пет пъти по-малко и строежът му ще отнеме една година.

Очаква се проектът да бъде стартиран до няколко месеца. Вижте го в движение!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
3
 
! Отговори
бачко преди 7 години
Туй нещо как ги изяжда сичките коли, кът филм на ужасо-фантастикити.*** е смехория.Камион с дърва не са побира отдоле, следователно тоз автобус е калпава измишльотина.
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А камиони не се ли движат по улиците в Китай ?
21
0
 
0
 
! Отговори
мда преди 7 години
Е нормално е за градове като Пекин в които смога е в десетки та ако не и в стотици пъти в повече от София
20
0
 
4
 
! Отговори
реалист преди 7 години
Това повече от 3D анимация няма да стигне.При тази ширина, много ще съм благодарен ако "инженерът" изобретател ми каже колко му е радиусът на завой?
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И дедо от село Фъцково с жигулето кат реши да прави обратен по средата на пътя, докато това нещо идва отзад, стой та гледай...
18
0
 
1
 
! Отговори
Някой си преди 7 години
И какво прави блондинка от село Горно нанадолнище?
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 16Съдейки по снимките и клипа, за трилентов път ще е проблем. Според мен идеята е да се заема цяло платно от това чудо.
16
0
 
0
 
! Отговори
от 17 преди 7 години
* 3 ленти
15
1
 
2
 
! Отговори
до 16 преди 7 години
Представи си ленти в посока. Ти караш в средната. Изведнъж идва това нещо над теб и започва да се движи с твоята скорост. Карате си така, обаче наближаваш кръстовище, на което искат да завиеш надясно. Да, обаче това чудо е напред и си стои съответно в средната лента. А ти си под него, пред теб коли, зад теб коли, движението е натоварено. Пита се как аджеба да се престроя в дясно?
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 14Погрешно мислиш. Няма да си захлюпен, представи си го така: все едно минаваш през тунел /само че тунела е "подвижен"/. Дали ще имащ препядствие под тунел или под този т.нар автобус - същата работа. За завиването, той е с предимство, релсово ППС все пак.
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И аз не съм специалист, но оставам скептичен. Виждам много предпоставки за ПТП, освен това ще може да се движи само по големи булеварди, съответно ще е удобно само при ограничени маршрути. А и не знам как ще е рентабилно, при положение че трябва да се преоборудват всички основни булеварди в града. Според мен ще е много по-добре просто да се направи една жп линия над улиците, където да се движи метро. Най-малкото няма да стават катастрофи и да се затруднява движението.
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И точното когато ме е захлюпил подобен автобус, ако трябва да завивам какво правим? Или ако пред мен има препятствие и се наложи да завия рязко?
11
0
 
5
 
! Отговори
RAD преди 7 години
Не съм инженер и не съм компетентен, но на пръв поглед виждам няколко проблема:Първо това туловище изисква съответната инфраструктура: нови булеварди с определена ширина и др. изисквания.Второ: Като гледам размерите не мисля, че ще е много ефективен по завоите, а оттам и при ефективно овладяване на пътното пространствоТрето: Мисля, че има предпоставки за катастрофи,тъй като силно ограничава видимостта. Най-елементарното: Излизаш от "тунела" и се престрояваш без достатъчно видимост и бум!
10
0
 
1
 
! Отговори
123 преди 7 години
vbox7/play:aef0900e
9
0
 
9
 
! Отговори
razgradski pop преди 7 години
щом като върви по релси, това не е автобус, а някакъв трамваен хибрид...
8
3
 
1
 
! Отговори
до 1 преди 7 години
А ти от къде знаеш, че този проект не е копиран от чужда концепция?
7
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В *** ЗАДЪЛЖИТЕНО НЯКОЙ С ПЕРНИШКИ НОМЕР ЩЕ СПРЕ НА РЕЛСИТЕ И СМЕ ДО ТУК С ИНОВАЦИЙТЕ!
6
6
 
26
 
! Отговори
Э преди 7 години
Няма ли да е малко стресиращо това за останалите участници в движението? В смисъл, както си караш из града и изведнъж нещо огромно минава над колата ти...
5
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Уеуе, на некой ако малко повече му стърчи антената, заминава. За камиони и други автобуси пък да забравят.
4
2
 
19
 
! Отговори
Жо преди 7 години
ПЪРВО, това е релсово МПС, което означава, че не може да се движи навсякъде, изисква широки булеварди и не може да заобикаля възникнали препятствия на пътя. Идеята е стара, много стара и се казва "Шинобус", т.е. автобус на релси. Има го и днес в някои страни в Европа, където движението на пътнически влак не е рентабилно.