Нова хакерска атака ли удари Twitter?

В опасност са данните за 32 млн. различни акаунта
10 юни 2016 14:13, Бойчо Попов
1
Нова хакерска атака ли удари Twitter?
снимка: Ройтерс

Twitter обяви, че част от акаунтите в социалната мрежа са били заключени, за да се предотврати разкриване на информация от пробиви в други уебсайтове, в които може да са изтекли данни за влизането в различни профили, пише Bloomberg.

Потребителите, чиито акаунти може да са засегнати, са уведомени. Компанията им е казала, че е необходимо да сменят паролите си, за да получат достъп до платформата на Twitter, сочи публикация в блога на фирмата от Майкъл Коутс, директор, отговарящ за информационната сигурност, предава Investor.bg.

В публикацията Коутс посочва, че компанията е „уверена, че информацията не е получена от хакване на сървърите на Twitter”.

Същевременно Gizmodo писа, че може би наистина има нов проблем със сигурността. Според сайта хакер твърди, че продава данните за влизане в 32 млн. различни акаунта в Twitter. Социалната мрежа посочва, че след като нейните сървъри са непокътнати, информацията вероятно е дошла от изтичане на данни от други места и от хора, които използват една и съща парола за всичко.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: twitter
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
5
 
! Отговори
etniesbg преди 7 години
Те пък едни данни...