Бивш шеф на Мтел поема Теленор

56-годишният канадец Майкъл Фоли е новият шеф в оператора
14 юни 2016 11:35, Бойчо Попов
9
Бивш шеф на Мтел поема Теленор
снимка: Теленор

Майкъл Фоли ще е новият главен изпълнителен директор на Telenor България от 1 август 2016 г., съобщи операторът. Досега 56-годишният Фоли ръководеше бизнеса на компанията в Пакистан. Неговото място в азиатската страна ще заеме Ирфан Уахаб Кхан, който става и вицепрезидент на концерна.

Фоли притежава над 30 години опит в областта на продажбите, маркетинга, както и оперативен опит в сферата на телекомуникациите и продажбите на дребно, както в развити, така и в развиващи се пазари. Той е живял и работил в над 11 държави. Фоли, който е канадец с две деца, познава страната ни, защото от 2004 до 2005 г. бе изпълнителен директор на МобилТел, отговарящ за маркетинга и продажбите. По-рано като маркетинг специалист той е работил в компании в областта не само на телекомуникациите, но и на високите технологии и фармацевтиката - Procter& Gamble Inc, Bell Canada Enterprises, Cogeco Cable, Excite@Home, Alopa Networks. 

Досегашният главен изпълнителен директор на Telenor България Стайн Ерик Велан ще поеме функцията на старши вицепрезидент и ръководител „Корпоративно съдействие“ в Telenor Group. Стайн-Ерик бе изпълнителен директор на Telenor България от 2013 г., когато Telenor Group придоби мобилния оператор GLOBUL. Под негово управление компанията бе преобразена напълно, което включваше ребрандинг, стартирането на 4G услуги и утвърждаването ѝ като лидер по отношение на предпочитанията на клиентите, рентабилност и приходи от мобилни услуги. С изтичането на 3-годишния си договор Стайн-Ерик ще се оттегли от поста си на член на мениджмънта на Telenor Group.

„Радостен съм, че Майкъл Фоли се съгласи да поеме нови отговорности във втора компания от групата, а Ирфан Уахаб Кхан прие управлението на Telenor Пакистан. С тези назначения максимално ще се възползваме от компетентността и знанията на нашите лидери от различните пазари и функции, които имат“, казва Сигве Бреке, президент и главен изпълнителен директор на Telenor Group, цитиран в прессъобщението.

„Горд съм от постиженията ни като екип в Telenor Пакистан. Ирфан Уахаб Кхан ще се справи отлично с управлението и желая на него и на организацията всичко най-добро в бъдеще. Сега съм нетърпелив да науча повече за бизнеса и екипа в България, да покажем на клиентите си ползата от продуктите и услугите на Telenor и силата на дигитализацията“, коментира Майкъл Фоли. Той запазва позицията си на председател на Борда на директорите на Tameer Microfinance Bank в Пакистан.

Досегашната позиция на Ирфан Уахаб Кхан бе заместник изпълнителен директор и главен маркетинг директор в Telenor Пакистан. Той работи в Telenor Group от 12 години и е първият служител на групата в Пакистан. Започва като главен вицепрезидент и ръководител „Корпоративна политика“ през 2014 г. Оттогава е бил на редица позиции в Групата както в Азия, така и в Европа, сред които вицепрезидент „Устройства“ и ръководител „Дистрибуция“ за Азия и Европа. Кхан също така е член на Борда на директорите на Tameer Microfinance Bank.

„Горд съм да работя в една от най-иновативните и прогресивни компании в Пакистан, която е на път да промени живота на милиони хора, като им предоставя ползите на дигиталните и финансовите услуги. При тези отдадени и отговорни служители аз нямам съмнение, че Теленор Пакистан ще продължи да създава стойност за клиентите и акционерите си“ , каза Ирфан Уахаб Кхан.

Още подобни новини четете в Investor.bg.


9
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
случайно или не , идва човек с иначе безупречна биография, която изглежда като съчинена от мокрите сънища на комсомолски секретар, бастисва с таланта си телеком след телеком, а на всичкото отгоре името му е като на полицая от бевърли хилс. да не е да е митя фоликов с псевдоним, а-ла майкъл болтън :)
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фоли за 2 години съсипа Мъел. Да им е честит на Текенор.
7
1
 
4
 
! Отговори
Мариян преди 5 години
Ментел, Телезор, Свивелком! ***!
6
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жалко! Досега Глобул/Теленор успя да се запази като поне малко по-читав оператор. Сега и те ще станат като МенТел и БТК.
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вчера тук четох за пазарни дялове на трите оператора за 2015-таСпоред брой абонати:Мтел - 40,9%, Теленор - 33,6% и БТК - 25,5%Според приходи:Мтел - 40,8%, БТК - 30,7% и Теленор - 28,5%
4
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Май след скапването първо на БТК, после и на МенТел, сега идва ред и Глобул (Теленор) да бъде скапан.
3
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко му е заплатата?Какво ***.топли къде е бачкал? Обявете му заплатата на тоя.хрантутник
2
1
 
6
 
! Отговори
Men преди 5 години
Уважаеми писачи на статии,само за Ваша информация: в българския език няма такава дума като " фармацевтика".....има "фармация", "фармацевтична промишленост", бранш и т.н.
1
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Олеле, сега ще скапят и Теленор.