CEO-то на Tesla ще праща и товари, и хора до Марс

Мисионерите до Марс – новите колонизатори
Обновена: 15 юни 2016 11:58 | 15 юни 2016 11:58,
31
CEO-то на Tesla ще праща и товари, и хора до Марс
Снимка: SpaceX

Много хора изпитват вълнение, когато се заговори за човешки мисии до Марс и един от тях е изпълнителният директор на Tesla и SpaceX Илън Мъск. Той отново заговори за своите междупланетни амбиции в интервю пред Washington Post, в което той не само отново споменава как иска да прати космически кораб до Марс, но този път казва как ще прати и хора с него.
 
Сравнявайки пътуването до Марс с колонистите, които са прекосявали Атлантика в търсене на Новия свят, той смята, че Земята трябва да се превърне в планета с още и още видове. Той казва, че компанията му проучва усилено какъв би бил товарния път между нашата и червената планета, за да се подготвят за непредвидени обстоятелства. За да постигне това, SpaceX ще праща безпилотни космически кораби на всеки две години, когато планетите са най-близо една до друга, подготвяйки се за пращането на първата мисия с хора през 2025 г. За него това ще е просто иновативен влак, пътуващ между две гари.
 
Част от товарните пътувания ще са относно оставянето на конкретни транспортни средства на Марс, които да могат да се използват от хората, когато кацнат там. Също така, по този начин ще може да се тестват няколко приземявания, за да проверят до колко са безопасни, имайки предвид различните атмосферни условия.
 
За да стигне до планетата, плановете на SpaceX са да ползва собствената си космическа капсула Dragon, но тя тепърва предстои да бъде тествана тази зима и ако изникнат проблеми, планетарните мечти на Мъск ще се забавят малко.
 
Приблизително през 2020 г. идеята на Мъск е да прати не една капсула, а две. Ако всичко мине наред тогава, SpaveX ще прати своя Colonial Transporter, който ще допринесе за създаването на минитехнологична колония на далечната планета.
 
Колкото и амбициозни да са плановете на Мъск, той все пак отдели време и на потенциалните рискови фактори, които са свързани с такава мащабно начинание. Като оставим настрана желанието му, че всичко трябва да мине по план, за да се пратят хора през 2025г., той директно си каза, че едва ли ще пратят много астронавти, застраховайки се от голяма загуба на човешки живот в случай на катастрофа.
 
"Опасно е и има вероятност хора да умрат и те са наясно с този факт. Но в крайна сметка те ще поставят основата, която ще ни позволи да пътуваме безопасно до Марс, колкото и години да ни отнеме това," казва Мъск в интервюто.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кои американци? Тея дето 60 години по - късно руснаците им качват астронавтите в космоса ли?
24
4
 
5
 
! Отговори
до ККК преди 7 години
Как ще видиш с телескоп следи на американците на Луната, след като не са ходили там. Дори със лунният сателит LRO, който има разрешаваща способност от 5 м. на пиксел и снимащ от 25км, на местата на Аполо се виждат обекти големи като глава на карфица. С което се мъчат да ни убедят че се вижда знамето и лунния модул. А в същото време от сателитите на Гугъл от височина 400км, се виждат дори колите по улиците, че и хора.
23
2
 
6
 
! Отговори
до одисей преди 7 години
Ами нали във филма Кеприкорн1, даваха едно към едно как се каца на Марс в студиото. Даже режисьорът е искал да го направи за кацане на Луната, но от Наса, са го предупредили сериозно, да не прави филм за Луната. Както се казва, думам ти дъще, сещай се снахо, как американците кацат на Луната.
22
0
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Колонизирането на Марс не е като колонизирането на Америка. Тази аналогия не е коректна в никое отношение. Условията са драматично различни
21
3
 
4
 
! Отговори
Одисей 1 преди 7 години
Често дъвчите тази мантра с Холивудските студия въпреки че съм сигурен че дори не сте гледали Кеприкорн 1, но за разлика от вас и КГБ на времето и ФСБ днес мълчат по въпроса въпреки хибридната война днес и студената война тогава
20
1
 
7
 
! Отговори
ined преди 7 години
Сега разбрах за какво толкова тренираха кацане на ракетата на земята - за да пращат марсонавтите директно към холивудското студио на НАСА
19
1
 
3
 
! Отговори
@@@@@@@@@@@@@@@@@@ преди 7 години
Първо - защо мислите, че хората трябва да заселяват други планети?! Заслужаваме ли го, годни ли сме за това?! Та ние погубваме нашата планета, която е толкова прекрасна...Второ - хората знаят повече за космоса от колкото за човешкия мозък психика...
18
0
 
2
 
! Отговори
Еразъм Ротердамски преди 7 години
Пица ли?! Трябва да се научим да не ядем зеленчуци и месо. Да пием рядко вода. Много индийци и европейци вече го правят. И не е шега. това е бъдещето. Така наистина ще покорим космоса. А инак тези принтери за храна са щуротия голяма. 3D принтери да възстановяват кораба в движение съм съгласен, вместо човеци да излизат в открития космос за ремонт, но за храна е тъпо.
17
0
 
8
 
! Отговори
до Всички преди 7 години
Ако се замислим преди 500 год, когато саплавали големите откриватели колко скептично са били настроени всички срещу тях...Колко време им е отнело да стигнат Америка..Така,че колко и да си "измисля" Мъск аз предполагам,че рано или късно и това ще се случи..Първо разбира се бавно...и затова и той е сложил още 15 год, търсения..но после предполагам мн бързо изведнъж ще се случат нещата..Също както с компютрите..Колко време да измислят 1вия, а от тогава...Успех!!
16
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Помним ги едни такива дето обещаваха 200% възвращаемост на инвестициите
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ShoppВсички ресурси чието изкопаване сега замръсява почвата, водите и атмосверата могат да бъдат добивани от астероиди. Световната енергийна криза - съответно световния глад може да се реши чрез слънчеви колектори в орбита. Приложенията нямат край.Изследването на космоса влиза в категорията свястно. Примерно сега можем да ти четем късогледите коментари, защото имаме сателити в орбита предаващи ни какво шляпаш на клавиатурата.
14
4
 
4
 
! Отговори
ККК преди 7 години
До Анонимен 14и земята е плоска, нали ? :):) ... купи си един телескоп за 200$ и погледни към луната, с изненада ще видиш че са били там :)
13
3
 
6
 
! Отговори
Ген полк Гадорян преди 7 години
А ИД не сакат ли да колонизират Марс. Егати та там няма пукната джамия. Виждам аз как през 2568 ще гръмне първото камикадзе и ще крещи Бог е велик. Не знам колко е велик, но кланящите му се са безгранично велико *** хахаха.
12
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Американците излязоха за пръв път в Космоса, едва с първите спейс шатъл през 1981 г. А не както твърдят през 1961. И не са стъпвали на Луната никога. Така че този може да си фантазира колкото си иска! Важно е да изпроси някой друг милиард.
11
13
 
5
 
! Отговори
Инженер преди 7 години
Всичката Мара втасала тука, че па са и зор до Марс. Тия пари, вместо да ги трошат на вятъра, да ги дадат за нещо свястно. Колко деца гладни има по света, неизлекувани болести и войни. Ами замърсяването? По добре е да си оправим нашата планетка, вместо да гоним Михаля. Това е най-гостоприемния дом за нас. Ние обаче го съсипваме и унищожаваме. Вместо да спрем това, гледаме вече да дигаме гълъбите и да бегаме на Марс. Е оти?
10
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ТРЕЗВОМИСЛЕЩ"Дори и това да изисква корабът да бъде сглобен в орбита."Най-вероятно точно това му е идеята. Разработиха орбитални ракети - Фалкон за многократна употреба - цел орбитален достъп на ниска цена.Направиха капсулите Дракон за транспорт на товари в ниска орбита и обратно до земята.Следващата стъпка беше Дракона да го пригодят за превоз на хора, а сега разработват Фалкон Хеви - Тежка ракета орбитална за големи товари.Според мен целят точно това което казваш.
9
2
 
10
 
! Отговори
Одисей 1 преди 7 години
На времето когато излезе 2001 една Одисея в космоса смятахме чв може и да се случи . 2001 отдавна мина а сме много далвч от подобни постижения. В нашия живот ако успеят да кацнат на Марс пах ще е една гигантска крачка за човечеството
8
1
 
7
 
! Отговори
ТРЕЗВОМИСЛЕЩ преди 7 години
Много много хора мислят и работят върху тази възможност и така трябва. Тук големите въпроси са, че каквато и да е тази капсула тя е много много малка а пътя до там е много много дълъг и още по-опасен. не знам как точно ще има храна, вода, кислород и какво ли още не за да има безопасен престой там .. не знам точно но се говори за 2 години. Според мен ако има голям кораб с дстатъчно храна и т.н. вероятността за успех е много по-голяма. Дори и това да изисква корабът да бъде сглобен в орбита.
7
2
 
6
 
! Отговори
Одисей 1 преди 7 години
5 Точно той ли не прави разлика
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Както обикновенно днес съобщават новините със 2 седмици закъснение.