Може ли Google да купи Twitter

Според банкер това може да стане до края на годината
15 юни 2016 18:18, Бойчо Попов
3
Може ли Google да купи Twitter
снимка: pixabay

 Сделката за придобиването на социалната мрежа за професионални контакти LinkedIn от Microsoft за 26,2 млрд. долара очевидно повдига въпроса дали предстоят още придобивания в технологичния сектор.

Според Питър Гарнри, ръководител „Стратегии при ценните книжа“ в Saxo Bank, скокът на акциите на Twitter след сделката изкушава експертите да заключат, че Twitter ще има същата съдба като LinkedIn. В дългосрочен план е трудно да си представим Twitter като самостоятелна компания, смята Гарнри, цитиран в прессъобщение на банката.

„Те са уязвими към доминацията на Facebook, който има повече от 1,4 милиарда потребители, докато Twitter все още изостава значително по-надолу с около 350 милиона потребители. Ние знаем, че Twitter има трудности да увеличи потребителите си; годишното ниво на растеж в момента е близко до нулата. Но, както споделих няколко пъти, и причината, поради която ние заехме дълга позиция при Twitter, е, че през последните 4 или 5 тримесечия компанията действително успя да повиши значително своята рентабилност на паричния поток“, казва той. Hidden Field

По думите му на база паричен поток Twitter се подобрява бързо. Според него компанията разполага с много различни начини да монетаризира мрежите си още повече.

„Въпросът е кой може да купи Twitter в този момент? Една от тези компании, която среща реално затруднение да се позиционира силно в сферата на социалните медии, е Google“, категоричен е финансистът.

Гарнри припомня за опита на Google да се конкурира с Google+ с Facebook, като окачествява това като пълен провал. По думите му Twitter може да бъде добра покупка за Google и добра платформа-мрежа, която наистина да се разшири.

„Ние продължаваме да имаме дълги позиции в Twitter и в момента залагаме повече, че това ще бъде придобиването преди края на годината. Смятам, че съотношението риск/печалба е доста привлекателно при акциите на тази социална мрежа“, заключава Гарнри.

Още подобни материали четете в Investor.bg!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: twitter
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма никакъв проблем за тази клоака. А след това Майкрософт да купи и гугъла!