Усетили сте трус? Google ще ви каже всичко

Корпорацията ще дава навременна информация за бедствието
4
Усетили сте трус? Google ще ви каже всичко
Снимка: архив, Reuters

Американската корпорация Google възнамерява да започне да предоставя на потребителите оперативна информация за земетресения, а също така за свързаните с тях опасности, съобщава ТАСС, цитирана от БТА.

Агенцията цитира официалния блог на компанията и един от разработчиците на програмното обезпечение на проекта - Крис Кайтъл.

"В близко време хората, които са почувствали земетресение, ще могат да попитат Google, за да получат пряка и навременна информация за бедствието. Това ще им помогне да избегнат някои опасности", изтъква Кайтъл. В търсачката е необходимо само да се набере "земетресение" или "земетресение наблизо" и данните за трусовете веднага ще се появят на екрана.

Google обещава в новата си разработка да определи къде се намира епицентърът на земетресението, неговият магнитуд, засегнатите райони и ще дава препоръки на потребителите. Всички тези данни ще бъдат отпечатани на карта, като ще бъдат давани прогнози за вторични трусове.

Google ще регистрира само земетресения с магнитуд над 2,5 по Рихтер. Нужната информация ще бъде предоставяна от Геологичната служба на САЩ. Тя, от своя страна, приветства инициативата. 


4
Още по темата: Googleземетресения
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
преди 5 години
онлайн платформата на РОДНИЯ БЪЛГАРСКИ БАН (подчертавам за "журналиста") е повече от добра и е автоматично вързана със сеизмичния център на БАН, а така е вързана и към други сеизмични иследователски центрове...намира се по същич начин и само добавяте БАН - "земетресения бан"
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НИЩО НЕ УСЕТИХ ЛИЧНО АЗ
2
0
 
3
 
! Отговори
Калоян преди 5 години
Нищо не възнамеряват да "направят", а да си купят вече готова платформа и да я доразработят. Всичко колонизират и си купуват...
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имали трусове в офисите им в Испания, или ще се платят глоби и пак се продължава напред?