Усетили сте трус? Google ще ви каже всичко

Корпорацията ще дава навременна информация за бедствието
30 юни 2016 21:22,
4
Усетили сте трус? Google ще ви каже всичко
Снимка: архив, Reuters

Американската корпорация Google възнамерява да започне да предоставя на потребителите оперативна информация за земетресения, а също така за свързаните с тях опасности, съобщава ТАСС, цитирана от БТА.

Агенцията цитира официалния блог на компанията и един от разработчиците на програмното обезпечение на проекта - Крис Кайтъл.

"В близко време хората, които са почувствали земетресение, ще могат да попитат Google, за да получат пряка и навременна информация за бедствието. Това ще им помогне да избегнат някои опасности", изтъква Кайтъл. В търсачката е необходимо само да се набере "земетресение" или "земетресение наблизо" и данните за трусовете веднага ще се появят на екрана.

Google обещава в новата си разработка да определи къде се намира епицентърът на земетресението, неговият магнитуд, засегнатите райони и ще дава препоръки на потребителите. Всички тези данни ще бъдат отпечатани на карта, като ще бъдат давани прогнози за вторични трусове.

Google ще регистрира само земетресения с магнитуд над 2,5 по Рихтер. Нужната информация ще бъде предоставяна от Геологичната служба на САЩ. Тя, от своя страна, приветства инициативата. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: googleземетресения
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
1
 
! Отговори
преди 7 години
онлайн платформата на РОДНИЯ БЪЛГАРСКИ БАН (подчертавам за "журналиста") е повече от добра и е автоматично вързана със сеизмичния център на БАН, а така е вързана и към други сеизмични иследователски центрове...намира се по същич начин и само добавяте БАН - "земетресения бан"
3
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НИЩО НЕ УСЕТИХ ЛИЧНО АЗ
2
2
 
3
 
! Отговори
Калоян преди 7 години
Нищо не възнамеряват да "направят", а да си купят вече готова платформа и да я доразработят. Всичко колонизират и си купуват...
1
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Имали трусове в офисите им в Испания, или ще се платят глоби и пак се продължава напред?