Българските IT специалисти – търсени в САЩ

Игрите са сред сегментите с най-голяма добавена стойност
8 юли 2016 11:07, Екип на Bloomberg
32
Българските IT специалисти – търсени в САЩ
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Креативността на българските IT специалисти е причината за интереса към тях от Силициевата долина. Така доц. д-р Камен Спасов от математическия факултет на Софийския университет коментира прогнозите на Изпълнителната агенция за малките и средни предприятия, че към IT сектора могат да "потекат" до €400 млн инвестиции от Страната на неограничените възможности.

В ефира на Bloomberg TV Bulgaria доц. Спасов говори за перспективите пред българския IT сектор и навлезе в дълбочина за причините зад неговия възход.

Игрите са сред сегментите с най-голяма добавена стойност, каза доц. Спасов. Малко на брой хора създават една игра, която после се играе от хиляди, дори милиони души, поясни той.

Друг такъв сегмент е внедряването на съществуващ софтуер в консултантските услуги или как информационните технологии да бъдат използвани за постигане на бизнес цели, каза доцентът. Това също е един много добре платен бизнес, където специалистите заработват много високи доходи, допълни той.  

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Нед че 2 хилки заплата ли е след като водеш в тв лющи по 10 хилки?
1
4
 
21
 
! Отговори
Нед преди 7 години
Че то програмистите навсякъде са добре заплатени , дори и тук заплатите започват стартово от 2000лв за начинаещ.Проблема е че на никой не му се учи за инженер , програмист , физик , химик , математик , а точно това са търсените специалисти не само в БГ а и по света. Нашите висшисти искат да изкарат някое леко , лесно висше и после смятат , че дипломата им дава автоматично права на голяма заплата.Ами грешите бе деца , аз съм програмист със средно и с вашите *** специалности няма ме стигнете !!!