Google пак се пробва в чата

Компанията пуска видео чат приложение, наречено Duo
Обновена: 16 авг 2016 15:29 | 16 авг 2016 14:55, Бойчо Попов
2
Google пак се пробва в чата
снимка: Ройтерс

През годините Google не успя да предложи услуга за изпращане на кратки съобщения, която да се хареса много на младите потребители. Сега тя прави нов опит с видео чат приложение, наречено Duo, пише Bloomberg.

То работи на мобилни устройства с операционната система Android на Google, както и на iOS на Apple. Приложението работи с безжични и клетъчни мрежи, като автоматично превключва между различните скорости на връзката и нагажда качеството на видеото. 

Освен това Duo използва телефонни номера, което прави обаждането на приятели, семейство и други хора по-лесно, стига потребителят да ги има вече в списъка с контактите си.

Досегашното приложение за съобщения и видео на компанията, Hangouts, изискваше Google акаунт, което ограничаваше ползването на услугата, особено на развиващите се пазари.

WhatsApp на Facebook, Messenger на Skype и FaceTime на Apple използваха телефонните номера, за да се разраснат по-бързо. 

Още технологични новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: MessengerAndroidWhatsAppFaceTime
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
17
 
! Отговори
gost4 преди 7 години
Зависи ко некои малиумник на млади години си създал та тои се отплатил така назад се чудеш що за благодарни хора има в системата но това е признателно бро искрено лично и мнофо специално за тях бро диви и щастливи
1
0
 
18
 
! Отговори
gk преди 7 години
Пак ли ще извършва подозрителни деиности аиде виваком срамота