Samsung спря продажбите на Galaxy Note 7

Проблем със зареждането подпалил редица батерии
Обновена: 2 сеп 2016 13:41 | 2 сеп 2016 13:40, Елена Кирилова
18
Samsung спря продажбите на Galaxy Note 7
Снимка: архив Reuters

Технологичният гигант Samsung Electronics спря продажбите на своя нов флагман Galaxy Note 7 в целия свят заради факта, че част от телефоните от този модел са се запалили след проблеми с батерията, твърди източник на Ройтерс.

Фирмата потвърди, че се нуждае от две седмици, за да подготви устройствата, с които да замени продадените бройки.

Всичко това се случи само няколко дни, след като стана ясно, че редица потребители са се оплакали, че телефоните им са се запалили, докато са се зареждали.

"Най-важното нещо е сигурността на нашите клиенти и ние не искаме да ги разочароваме", коментира Samsung пред информационна агенция Yonhap.

Въпреки че анализаторите очакват проблемите с Note 7 бързо да бъдат решени, това може да окаже негативно влияние върху възстановяването на мобилния  бизнес на фирмата, след низ от продуктови успехи, които върнаха част от пазарния дял на компанията.

Южнокорейската компания възлага надежди, че Note 7 ще запази набраната инерция и ще има силни продажби през втората половина на годината, изправяйки се срещу конкурентното устройство, което се очаква Apple да представи през следващата седмица.

В сряда Samsung заяви, че е спряла доставките на новия телефон до трите най-големи южнокорейски телекома, както и че доставките ще се забавят заради допълнителни тестове на качеството на продукта.

Фирмата не разкри  какви точно проблеми може да е открила в смартфоните, които бяха пуснати в Южна Корея и други пазари на 19 август и бяха добре приети от критиците.

Инвеститорите изтриха 7 млрд. долара от пазарната капитализация на Samsung Electronics в отговор на отлагането на продажбите на Galaxy Note 7 в четвъртък, но настроенията се подобриха в петък. 

Още за света на технологиите четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В къщи има 5 - 6 марки смартфони. С нито един до сега не съм имал проблеми. Освен с чупливостта на айфоните де. Всичките телефони или са пенсионирани по старост, но здрави, или прани, или падали отвисоко. Не мога да разбера как така на един лош телефон не случих... Като се има впредвид, че последния ми е от най - китайските - ксиаоми някакъв.
13
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Че самсунг са си *** не е тайна, но и при другите марки е на късмет, ползвала съм iPhone и не ми създаваше проблеми, но е доста надценен, Сони също са добри, но още първият месец беше за ремонт, сега вече втора година ми служи отлично.
12
1
 
6
 
! Отговори
Че преди 7 години
Нямам никакви проблеми с Нокия 100 !! Най-добро съотношение - цена/качество! :)))
11
1
 
2
 
! Отговори
доц. д-р чоко боков преди 7 години
До Сониявно вашата мотивация и верую са робуване на смартфоните и денонощно сърфиране и говорене. успех.
10
0
 
1
 
! Отговори
Getsbi преди 7 години
До Сони Polzvax Sony M2 ne e lo6 telefon za cenata si sega sam s Sony Z2 i e 4udesen
9
24
 
6
 
! Отговори
Сони преди 7 години
Sony и само Sony.Xperia !!! Чист Андроид, перфектен.блестящ екран/ цветове, камера и бързина на сърфиране и какво ли не. И достъпна цена. Преди 2 год. се колебаех между Самсунг и Сони. Избрах Sony Xperia M2 Aqua и останах очарована, сега ще си купувам нов модел с повече екстри и памет, но пак избрах Сони и въобще искам всичко да ми е Sony! :) Досега 2 год. нямам една издънка ,макар че няколко пъти го изпусках на земята. Имах Самсунг, но чувствах че не е МОЯТ телефон. А IPhone ми е още скъпичък като цена.
8
2
 
8
 
! Отговори
до номер 5 - 4 преди 7 години
И за какво ги ползваш тези приложения в Андроид? За работа или за губи време?
7
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами като не си купувате iPhone, ще ви се палят Самсунгите.Хвърлят се да правят много нови модели, но закъсват с качеството.
6
1
 
8
 
! Отговори
do 4 преди 7 години
Това не са нокии, а нещо наследено от Нокия и омърсено от М$. Радвай им се сега, щото както я акрат, до 1-2 години ще последват съдбатан на Блекбери и Симбиян.
5
5
 
25
 
! Отговори
4 преди 7 години
Windows Mobile за нищо не става. Няма и приложения за него. Ползвам една Нокия с Вин за служебен телефон. Става за разговори, смс и да направи някоя снимка, но е дърво като цяло. По-добро от чист Андроид няма. За протокола... ползвал съм няколко години и iPhone. Едно време iOS беше светлинни години пред Андроид, но тези времена са отдавна отминали.
4
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обожавам Нокийте с windows mobile 10. Фен съм вече . От година съм с Nokia Lumia 930. Супер е.
3
4
 
10
 
! Отговори
1 и 2 преди 7 години
Apple пък си имат touch disease и други екстри. Прекалено сложни станаха устройствата и прекалено конкурентни са условията. Това, което е сигурно е, че ще става още по-зле в бъдеще. "Бързата *** слепи ги ражда!"
2
12
 
37
 
! Отговори
Ха Ха Ха преди 7 години
Така е като бързат да пускат нови флагмани всяка година.Купуваш си телвфона за 1000+ лв и накрая да се запали.Това само Самсунг го могат !!
1
35
 
33
 
! Отговори
SA преди 7 години
Луд трябва да ме е.ал за да си купя нещо,произведено от Самсун!!