Мале, страх! Apple крие данните за продажбите от първия уикенд

Бройката нямала значение, тъй като се определяла не от търсенето
9 сеп 2016 22:44, Бойчо Попов
36
Мале, страх! Apple крие данните за продажбите от първия уикенд
снимка: Ройтерс

В навечерието на старта на предварителните записвания за новия си премиум смартфон iPhone 7 американският технологичен концерн Apple изненадващо обяви, че в бъдеще няма да предоставя повече данни за продажбите през първия уикенд.

Компанията обяви, че бройката вече няма стойност, тъй като се определя не от търсенето, а от наличността.

„Достигнахме до един етап, в който знаем още преди първата поръчка, че iPhone 7 ще бъде разпродаден“, казва се в цитирано от DPA изявление. Досега броят на продадените през първия уикенд смартфони се следеше стриктно от анализаторите и се считаше за първи индикатор за перспективите за продажби на новите iPhone-и.

Някои анализатори смятат, че сегашното изявление е признак за опасения, че продажбите няма да оправдаят очакванията на фона на все по-голямото засищане на водещи пазари и неособено големите промени в апарата. Освен това е налице и тенденция за все по-бавно актуализиране от страна на потребителите на досега ползваните от тях устройства.

Тези продажби обаче се колебаеха и според наличността на устройството в различни страни.

Книжата на Apple приключиха борсовата сесия в четвъртък със спад от 2,6 на сто.  

Още подобни новини четете в Investor.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още по темата: apple
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бойчо - балканското хейтърче може да коментира това: "Т-Моblе и рrnt cъoбщиxa във втopниĸ, чe зaявĸитe зa Рhоnе 7 и Рhоnе 7 Рlu ĸъм мoмeнтa ca чeтиpи пъти пoвeчe oт тeзи зa пpeдxoднитe Рhоnе 6 и Рhоnе 6, пишe СNN Моnеу."
28
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Махнаха жака за слушалки за да намалят производствената цена и да ни продават допълнителни безжични счушалки за 160$. Правят го за да запазят печалбата при намаляващата бройка на продадени телефони. Все пак имат една религиозна маса овце дето са готови да ги скубят заради марката айфон, независимо колко го даунгрейтнат.
27
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До хаххЕдно нещо струва толкова за колкото можеш да го продадеш. Колко е производствената цена на златото , на петрола ? Ти като зареждаш гориво само друсан ли караш колата. Но ние българите обичаме да гледаме в чинията на другите. Създай и ти продукт с висока добавена стойност и го продавай както си искаш . Като много мислиш за хората без пари го продавай или раздавай. Капитализмът се води от алчността. Като не ти допада цената има гърмящи самсумги , има чисто нови ле новички телефончета.
26
2
 
4
 
! Отговори
Хахх преди 7 години
До ГерманецЕ кво си струва 1119 евро, вие сте на *** тежките наркотиците бе хора, производствената цена сигурно е 119 евро, ама си заслужава иначе... Добре че и хляба не го продават същите измамници, че щеше да ядеш революционен топъл хляп от ново поколение зърно само за 10 лева :D .
25
2
 
6
 
! Отговори
Германец преди 7 години
За черният гланцов пиано лакирания айфон 7+ трябва да чакам до ноември. Търсенето именно на този модел е зашеметяващо. 1119? струва 256 гб версията, но си струва. Моят айфон 5 издържа повече от 5 години без забивания, без никакви проблеми. Щях и още да го ползвам, но той няма LTE.
24
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преди няколко години бях малък злобен хейтър. Казвах, не съм богат да си купя ябълка, другите плодове също стават. Стана така, че другите плодове се овоняха всичките. То забиване ли не беше, то програми неработещи, то екрани нечувствителни. Поработих, опаричих се. Минах на ябълката, оказа се, че съм бил много богат, понеже квото купих от конкуренцията всичкото седи като паметник на глупостта, неработещо и неискано. Ябълки имам разни от поне 5г. Всичките работят и вършат чудесна работа.
23
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Черният гланцов 7+ е разпродаден за 2/3 часа от предварителните заявки, в моментачак за края на ноември. Мали - нимали, това е положението, колкото и да не му се вярва на авторчето с нелепото заглавие. Цял свят се бори с Епъл, ама що така, не им се получава нещо...
22
8
 
8
 
! Отговори
Германец преди 7 години
Вчера поръчах на жена ми златен айфон 7+ 256 гб за 1119?. Ще дойде по пощата на 20.09. Братовчедът ми си поръча същия само че с 128 гб за 1009? и ще чака чак до средата на октомври да го получи. Сигурен съм айфон 7 + се продава като топъл хляб. Уточнение: живеем в Германия
21
4
 
9
 
! Отговори
666 преди 7 години
Моля шефовете на днес.бг да платят повече пари на Бойчо, за да може да си купи Iphone, че го гризе отвътре :) "Мале, Страх!!" ли бе?! Журналистиката в БГ, не спира пред дъното.. Клети...
20
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Невероятно тъпо заглавие.
19
6
 
10
 
! Отговори
шщд преди 7 години
На фона на гърмящия Самсунг за какво им е да изнасят някакви данни
18
2
 
10
 
! Отговори
шофьор преди 7 години
СТИГА ПРИСПИВНИ ПЕСНИ! Не ни баламосвайте!Борисов да каже на кума си Златев, Лукойл да намалят цената на бензина, на петрола падна двойно! Иначе никакъв газов хъб за руската газ- да си я затварят в буркани и да си я изнасят! Ще стане страшно-ШОФЬОРИТЕ СМЕ ГОЛЯМА СИЛА!!!ШОФЬОРИ СЪБУДЕТЕ СЕ!!!
17
3
 
23
 
! Отговори
Хейтър Тролев преди 7 години
2000 за телефон ,някак не е по моя джоб. Предпочитам да си цъкам на лаптоп-а. А в джоба един нормален телефон за 200 ми върши работа.
16
3
 
11
 
! Отговори
Гост преди 7 години
Приордъра за iPhone 7 след първите няколко минути вече е със забавена дата на доставка с две седмици. А Бойчо в последната година много целеустремено пише срещу Епъл във всяка своя статия. Голяма журналист, супер безпристрастен.
15
20
 
15
 
! Отговори
HiHiXuXuXaXa преди 7 години
Егаси му и платената статия. Как ми дреме, че 'криели" данните. Та нали от 6 години вече как им ползвам продуктите ми е ясно, че друга марка телефон освен Апъл АЗ НЯМА да си взема. Както и таблет освен Сърфейс друг НЯМА да си взема. Просто Апъл и Майкрософт са номер едно. ТОВА Е. А вийй журняля продължавайте да сте "професионалисти" с безплатните опън офиси и други бъркочи. Наздраве!
14
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До един китаец 16Защото трябва да напълним джоба на някой "алчен чичко". Не е само с телефоните с всичко е така. В днешно време алчността движи света.
13
6
 
28
 
! Отговори
един китаец преди 7 години
Защо един китаец, който сглобява айфона, получава по 2,50 долара на ден, а ние плащаме за айфона по 1000 лева?
12
3
 
30
 
! Отговори
защо? преди 7 години
Защо всички ние плащаме данъци, а Аппле плаща само 0,005 процента данък от печалбата?
11
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Живеем в консуматорско общество от овце с промити мозъци, нормално да се продаде, колкото и на някои хора да им се ще да не се...
10
3
 
35
 
! Отговори
фенове овце преди 7 години
- Здрасти, имаш ли нещо на епъл у вас?- Да,разбира се...Компоти...