Google иска да бъде всичко за туристите, дали има шанс?

Google Trips е всичко, от което туристите се нуждаят
20 сеп 2016 10:30,
5
Google иска да бъде всичко за туристите, дали има шанс?
Снимка: кадър, Youtube

Планирането на пътуване понякога си е чиста доза стрес, която ни се налага да поемем. Въпреки че днешните технологии се опитват да ни предложат начини, чрез които да го намалим до минимум, влизането в различни сайтове и приложения си остава дразнещо.

По този повод Google ще се опита да предложи решение на своите потребители, стартирайки новото си приложения за пътувания Google Trips. То е налично и за iOS, и за Android, като ще помага на хората по следните начини - насочване към хотела, който сте резервивали, маршрути до различни места в съответния град, къде и каква храна се предлага, както и какво интересно може да се прави в него (разходка с лодка, например).

Идеята е потребителите да имат в едно приложение цялата информация, която иначе биха търсили във всевъзможни сайтове и приложения. Две от основните функции на Google Trips най-вероятно ще се харесат доста  - възможността да се използва изцяло офлайн (всеки е изпитвал малка драма с интернета в чужбина), както и различни вградени функции - Google Maps, Google Mail и самата търсачка.

Приложението кешира информация за дестинацията ви, докато има достъп до интернет, като локацията на хотела, номера за контакти, места за посещаване, дневни маршрути и други, за да може да ви я показва, когато нямате Wi-Fi.

Toва не е първият път, в който Google се опитва да влезе в така привлекателния пазар на пътуващите - към момента предлага услуга за намиране на евтини полети или резервиране на хотели, но идеята на Trips е да бъде насочено към това какво правим, когато отидем в един нов град.

Не е като да няма множество приложения, които да са предназначени за хората, които обичат да пътуват и те си ги знаят. Но пък Google може да успее да привлече с факта, че събира повечето нужна информация в едно приложение, така че предстои да видим дали ще има успех или ще е поредният не толкова добър социален проект.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То от липака е друго надолу както и кръговото сигорно до там има витоша фреш плевен радио сигорно мъглата е голяма
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До липака върви всичко от липака надолу ко става години наред нема никои никои и не се интересува що се питаме
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То дарика отишъл ти сити ми говориш систерн тои се бил отдал почивка маи тая. година няма да го слушаме
1
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Използвам програмката от известно време и много ми харесва концепта. Автоматично намира от майла дестинациите, където искате да ходите и вече може да разгледате какво интересно има наоколо. Става даже и да си разцъквате желани дестинации. Единственото лоше е, че дублира TripAdvisor и мненията се разводняват