Възможно: Пращаме 1 милион души на Марс до 100 години

Илон Мъск не мечтае, а действа: Планира мисия още 2022 г.
28 сеп 2016 14:44,
144
Възможно: Пращаме 1 милион души на Марс до 100 години
Снимка: SpaceX

Илон Мъск иска да прати хора на Марс 3 години по-рано от плановете му до сега - още през 2022 г. Той представи визията си за предстоящата SpaceX мисия до Марс, която ще се пилотира от хора на международната конференция за астронавтика в Мексико IAC2016.

Основната му идея за тази мисия е да изгради междупланетарна транспорна система, която в бъдеще да направи пътуването до Марс лесно достъпно, пише Digital Trends.

Екипажът на кораба, който ще бъде пратен в космоса, ще е поне 100 души, макар че Мъск иска да са повече. Те ще бъдат отговорни за контрола на слънчевите панели, допълнителните тласкащи устройства, които да увеличат скоростта на кораба, както и масивните резервоари с гориво от карбонови влакна.

Използвайки своята система, Мъск казва, че ще отнеме между 40 и 100 години, за да достигне главната си цел - преместването на 1 милион души на Марс и създаването на град, в който да живеят. Той смята, че това ще се реализира с приблизително 10 хиляди полета, които да превозват между 100 и 200 души. Пътуването им до новия дом ще отнема средно 115 дни, като то ще може да се извършва на всеки 26 месеца. Тази времева рамка се дължи на факта, че тогава нашите планети се намират най-близо една до друга.

Възможно: Пращаме 1 милион души на Марс до 100 години
Снимка: SpaceX

Мъск очаква първите пътнически полети да започнат до 10 години, като изчислява, че новата тръпка ще им струва 200 хиляди долара, което е в пъти по-евтино от цената, която трябва да се плати днес. За да могат пасажерите да издържат дългите пътуването от почти 3 месеца, на тяхно разположение ще има всякакъв вид забавления - игри, кина, ресторанти и какво ли още не.

Когато те пристигнат на Марс, веднага почват да работят, за да изградят колония, която да се издържа сама, което включва построяването на всичко нужно - жилища, ресторанти, заводи. Поради богатата ресурсна обезпеченост на червената планета, включваща вода, лед, минерали и различни видове метал, Мъск смята, че няма да има хора, които да не могат да работят.

На конференцията той подчертава, че неговата концепция е жизнено важна, защото сме изправени пред екзистенциална заплаха като вид. Воденият от нас начин на живот ще изчезне, ако не изберем варианта да се превърнем в междупланетарен вид. Един от най-богатите хора в света и един от най-известните предприемачи в света - Ричард Брансън, също подкрепя това мнение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
4
 
! Отговори
m, преди 7 години
ЧУДЕСНО ЕТО КЪДЕ ЩЕ НАСТАНИМ БЕЖАНЦИТЕ УСЛОВИЯТА НА МАРС СА ПОДОБНИ НА ТЕЗИ В ТЕХНИТЕ РОДНИ СТРАНИ
59
0
 
3
 
! Отговори
до 69 преди 7 години
Нямам време да ти обяснявам какво произвеждат руснаците. Но влез в сайта "сделано у нас" за да цъкаш не минуси, а с език!
58
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
План 2030 на новият световен ред не предвижда отделни държави със национален суверенитет и култура.План 2030 предвижда обединени европейски нации,евразийски нации ,африкански нации под егидата на едно световно правителство.План 2030 е изкореняване на бедността на цялата планета,работа и стандарт за всеки човек,полово и етническо равенство,толерантност и мир,премахване на редица болести,изчистване на водата и храната.
57
2
 
2
 
! Отговори
до 70 преди 7 години
Ами вчера имаше съобщение, че руснаците са пуснали най бързия интернет в света-19 гигабита в секунда!При което може да се гледат филми онлайн с резолюция 8К Ultra. Освен това всички дисплеи за телефони са с руско корундово стъкло, произведено само в един завод в света.
56
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До FLATH EARTHА ти вземи си изпий лекарствата.
55
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не можете нали. Вие можете само да плюете и да цъкате минуси да си правите густо на малките душички. Типични безродни русофили.
54
9
 
7
 
! Отговори
FLATH EARTH преди 7 години
Първо тоя Мъск да каже как р. Амазонка дълга повече от 7 000 км тече от запад на изток изкачвайки !!!! повече от 6 100 км височина? И ако може също да обясни как Земята се върти с 1000 км/ч около оста си и самолетите кацат и защо не ИЗОСТАВАТ след като се движат с 850 км/ч? Или защо Слънцето изгрява и залязва под ъгъл 23,5 градуса, което е ъгъл от перспективата и означава, че се движи УСПОРЕДНО НА ЗЕМЯТА !!! Или трябва да лъжем и крадем милиарди от стадото?
53
4
 
3
 
! Отговори
0t 69 преди 7 години
Не ми цъкайте минуси ми покажете черно на бяло какво смиселно правят руските милиардери за иновации в технологията.
52
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А през това време руските милиардери се чудят къде да се напият и коя да натаковат. Ама нищо вие си плюйте не пречите на никой :)
51
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До SAЗащото явно толкова си и чел ! Хайде пак да почетем !
50
0
 
6
 
! Отговори
. преди 7 години
Започва изграждането на регионалните космодруми: Faculteto Space Center, Stolipinovo Planet Lines, Komluka Intergalactic, Maxuda Stellar Cosmodrome...
49
1
 
1
 
! Отговори
Точно така преди 7 години
Бялата раса ще се премести от Земята, а тук ще остави бежанците да се разполагат.
48
0
 
1
 
! Отговори
SA преди 7 години
Всичко е много интересно,само където НАСА е имала планове за пилотиран полет до Марс още през 80-те години!!А защо сега са тия приказки,а?!!!!
47
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Брей, на човек като се напуши какви ли не фантасмагории му се приискват!
46
0
 
7
 
! Отговори
до 52 преди 7 години
В момента на Марс се провежда между галактически гей парад.
45
1
 
6
 
! Отговори
маке смешник преди 7 години
до 51 питаш за технологий ами до ден днешен американските туристи летят с руски кораби я па те питам дека са американските технологий пп самовзривяващите се ракети не ми ги хвали
44
0
 
5
 
! Отговори
mARSIANEC преди 7 години
Майко Сталинка ще ни подобрява генофонда
43
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма нужда да се ходи на Марс, тя е опустошена планета. От там дойдоха в София през 1989 година седесарите. Те са приватизирали и унищожили всичко там.
42
0
 
3
 
! Отговори
до 56 преди 7 години
Я по-конкретно, в какво се излагам! Чакам аргументи, а не само обиди.
41
0
 
4
 
! Отговори
J преди 7 години
"Пращаме" - кои сте Вие, дето ще пращате ?!?