Samsung свива прогнозата за печалбата си заради Note 7

Компанията дава по $100 на всеки лоялен американски клиент
14 окт 2016 09:44, Бойчо Попов
2
Samsung свива прогнозата за печалбата си заради Note 7
снимка: pixabay

 Корейският електронен концерн Samsung Electronics обяви в петък, че очаква около 3 млрд. долара от оперативната ѝ печалба да се изпари през следващите две тримесечия заради решението си да се отърве от закъсалия смартфон Galaxy Note 7.

В прессъобщение Samsung обяви, че очаква намаляване на печалбите, обвързано с това решение, да бъде в диапазона на 2-3 трилиона вона за периода октомври-декември, и около 1 трилион вона, или 900 млн. долара за първото тримесечие на следващата година.

Откакто взе решението си да върне от пазара милиони устройства Note 7 и да прекрати производството на модела, Samsung на няколко пъти преоцени очакванията си за финансовите резултати. В сряда тя ревизира своята оценена дотогава печалба от 7,8 трлн. вона за третото тримесечие до 5,2 трлн. вона.

Очакваше се мобилното подразделение на Samsung да отчете оперативна печалба от 2,7 трлн. вона през тримесечието, сочат данни на Bloomberg. Анализатори твърдят, че ревизираната прогноза вероятно ще заличи всичко това.

Samsung се надяваше Note 7 да бъде конкуренция на iPhone в премиум сегмента. След като започнаха обаче да се появяват съобщения за запалени телефони, компанията е изправена пред един от най-големите и най-скъпо струващи оттегляния на продукт от пазара.

„Движейки се напред, Samsung Electronics планира да нормализира дейността си в мобилния сегмент чрез разширяване на продажбите на водещи модели като Galaxy S7 и Galaxy S7 Edge", заявиха от компанията в изявлението. „В допълнение, компанията ще се фокусира върху подобряване на безопасността за потребителите на продуктите, като ще предприеме значителни промени в своите процеси за осигуряване на по-високо качество".

Междувременно компанията оцени и лоялността на американските си потребители във финансово отношение. В ново съобщение, насочено към клиентите си в САЩ, концернът обяви, че ще предостави кредит от 100 долара за всеки, който замени своя Galaxy Note 7 за друго устройство на Samsung. За тези, които минат към друг бранд, е предвиден кредит от 25 долара.

Всичко по темата четете тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: Samsung
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Да преди 7 години
:До АнонименБългария не е пазар!За каквото и да било! :)
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
и тука има лоялни клинти, ама щом само на хамериканци давате, маже и да намалеят!