Телефон - синдром - всекидневие в технологичния век

Смартфонът буквално може да ви разболее! Как?
16 окт 2016 20:43, Екип на Tialoto.bg
3
Телефон - синдром - всекидневие в технологичния век
Снимка: архив, Reuters

Вероятно още преди да сте дочели този материал, ще погледнете поне веднъж дисплея на телефона си, което само потвърждава написаното! Според изследователите от Pew Research Center 92 % от американците притежават мобилни телефони, а 90% от тях твърдят, че не се отделят от своето мобилно устройство.

Живеем в технологичен век и това на пръв оглед не изглежда никак странно, но истината е, че зависимостта към телефона може да ви докара до параноя.

Ето и как буквално телефоните ни подлудяват:

1. Синдромът на падащата батерия

Американско проучване показва, че почти всеки 5 притежател на мобилен телефон страда от подобна „болест“. Тя се изразява в това, че човек се чувства постоянно притеснен, да не му падне батерията, а когато тя стане под 20 % и няма зарядно наоколо изпада в истинска паника.

2. Вибриращият синдром

По-рядко срещано състояние, но все пак налудничаво. То се изразява в постоянното усещане, че телефонът в джоба ви вибрира. Когато го погледнете обаче в повечето пъти, няма никакво позвъняване и нотификация.

Вижте още по темата в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Телефона си телефон нета си нет то един нет на тоя феис се побъркаха доста народ връзват и не връзват но навънка е друго това е вид забава а не излишни нерви нервите са навънкс но някои бъркат това с нервите е жалко и от тия модела депресия е готов от умни специалисти
2
0
 
4
 
! Отговори
край преди 7 години
Търся си добър телефон с копчета. Искам план без интернет.
1
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И още един синдром - синдромът на размазания пешеходец. Изразява се в това, че много пешеходци са се вторачили в екрана на телефона си, пишат FB статус или SMS и не усещат как са се озовали на улицата и някой автомобил ги е размазал.