Украинецът iPhone Sim в крайна сметка си спечели iPhone

Сменяш си името за 2 долара и спестяваш 850. Добра сделка, а?
Обновена: 31 окт 2016 10:56 | 31 окт 2016 10:44,
7
Украинецът iPhone Sim в крайна сметка си спечели iPhone
Източник: Reuters

Ако наскоро сте търсили в Google името Olexander Turin, едва ли щяхте да получите кой знае какви резултати, но ако днес потърсите 20-годишния украинец с новото му име, ще получите в пъти повече резултати.

Сред тях ще намерите какви ли не продуктови ревюта, отваряне на чисто нови смартфони, сайтове за аксесоари и куп други неща, просто защото името му е "вързано" с iPhone.

Още по темата

Турин промени името си на Olexandr Iphone Sim (sim е седем на украински), за да спечели новото устройство в местен конкурс.

Находчивият украинец е платил само 2 долара, за да смени името си легално и си е спестил около 850 долара, които иначе е щял да плати, ако е искал джаджата да стане негова.

Въпросният магазин предлага в своя конкурс безплатен айфон на първите пет души, които сменят името си и Сим се оказва първият, пише Associated Press.

Както Mashable отбелязва, с времето името му ще бъде същински евъргрийн в страната, тъй като SIM освен като седем, може да бъде разчетено и като (SIM) карта. Все пак всеки бъдещ iPhone ще има такава.

Украинецът изкарва късмет с конкурса тази година, защото ако беше направен миналата година по повод iPhone 6, то тогава името му щеше да бъде "iPhone Shist" (shist е шест на украински), което най-вероятно нямаше да бъде прието с такъв ентусиазъм от англоговорящите, имайки предвид препратката към мръсната дума Shit.

Сим казва пред Associated Press, че за момента ще запази името си, но след време най-вероятно ще се върне към родното си име.

4 долара за новия iPhone 7 си е сделка, както и да го погледнем. Сестра му Тетяна Панина пък смята, че всеки човек има право да изразява себе си по конкретен начин и явно неговият е "по-специален".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
свободен преди 7 години
руски евреин .. какво очаквате!
2
0
 
7
 
! Отговори
Той преди 7 години
***, ***, колко да е *** - украинец.
1
1
 
6
 
! Отговори
Кирчо преди 7 години
Ако всички бяха ***, като този след еничарите един българин нямаше да е останал. Айфон *** е този. Жалка ***. Да стъпва руския ботуш върху него.

Спонсорирани публикации