Galaxy Note 7 е почти изтеглен от пазара в САЩ

Компанията ще ограничи зареждането на батерията до 60%
7 ное 2016 21:00, Бойчо Попов
3
Galaxy Note 7 е почти изтеглен от пазара в САЩ
снимка: Ройтерс

 Повечето потребители на Galaxy Note 7 в САЩ вече са върнали своето устройство. За да насърчи тези, които още не са сторили това, да го направят, корейският технологичен концерн Samsung ще стартира ограничаване на зареждането на батериите, предава CNet.

По данни на компанията 85% от всички устройства Note 7 в САЩ вече са върнати чрез специалната ѝ програма, като „по-голямата част от потребителите избраха да го заменят с друго устройство на Samsung“. Засега компанията не пояснява колко точно са върнатите телефони като брой в световен мащаб.

За онези потребители в САЩ, които все още са запазили устройството у себе си, след няколко дни Samsung ще предложи софтуерен ъпдейт, който ще ограничи зареждането на батерията на телефона до 60%. Също така ще има изскачащо съобщение, което ще се показва всеки път, когато потребителят зарежда, рестартира или дори включва екрана на устройството си.

„Фокусираме усилията си над това да съберем останалите Galaxy Note 7 от пазара", казва компанията в съобщение на сайта си.   

Въпреки че хората бяха предупредени да спрат да използват телефоните си, някои фенове продължават да държат на своите устройства Note 7. Наред с пускането на софтуера за ограничение за зареждането, на някои други пазари Samsung предприе по-драстични мерки, за да накара хората да върнат своите устройства. По-рано в петък компанията обяви, че е постигнала договорка с операторите в Нова Зеландия за отрязване на достъпа до безжични мрежи за клиентите, които все още използват Note 7. Досега обаче концернът не е прибегнал до подобни мерки на други пазари.

От Note 7, който се появи на пазара в средата на август, се очакваше да втвърди преднината на Samsung на мобилния пазар, след като компанията се представи силно със своя Galaxy S7. Компанията току-що бе започнала да си възвръща пазарните дялове след година, в която не представи впечатляващи продукти.

Тогава обаче се появиха проблемите с батериите, които предизвикаха прегряване и дори запалване на някои устройства. Samsung обяви глобална акция по изтегляне от пазарите през септември. Но и заменените устройства показаха същия проблем. Това принуди Samsung да обяви втора акция по изтеглянето в средата на октомври и да спре производството на устройството. Компанията предлага на всички собственици на Note 7 премия от 100 долара, за да приемат в замяна друг телефон на Samsung.

Компанията обяви, че акцията по изтеглянето от пазара ще ѝ коства над 5 млрд. долара през следващите няколко тримесечия. В петък концернът стартира и изтегляне от пазара на 2,8 млн. перални машини заради риск от нараняване. Двата провала повдигнаха въпроси относно тестовете за качество на Samsung и нанесоха сериозен удар по репутацията ѝ. 

Повече по темата четете тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
6
 
! Отговори
Mobile BG преди 7 години
Излезе официално съобщение от фирмата-производител за връщането на закупени джаджи от серията.... Е в България не, все повече го рекламират!!! Важни са кинтите,. К'во ли си викат "Ооо, тук балами много, все ще се намери кой да ги купи!"
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Купувайте ги сега и ги пазете. След 20-тина години няма да са останали много и колекционерите ще се избиват за тях.
1
1
 
21
 
! Отговори
ЗАЩО преди 7 години
Да не се бъркам нещо - във всички БГ сайтове тече реклама на този телефон . Защо ги продават тук ?