Космическият кораб "Союз МС-03" се скачи с МКС

С кораба пристигнаха руснак, американка и французин
Обновена: 20 ное 2016 11:23 | 20 ное 2016 08:28, Елка Василева
69
Космическият кораб "Союз МС-03" се скачи с МКС
Снимка: Reuters

Руският космически кораб "Союз МС-03" с екипажа на новата експедиция на Международната космическа станция (МКС) се скачи със станцията, предаде ТАСС, като се позова на Центъра за управление на полетите.

С кораба на станцията пристигнаха руският космонавт Олег Новицки, американката Пеги Уитсън и астронавтът от Европейската космическа агенция, французинът Тома Песке. На борда на МКС ги очакваха руските космонавти Андрей Борисенко и Сергей Рижиков, както и американският астронавт Робърт Шейн Кимброу.

Новицки, Уитсън и Песке ще останат на станцията шест месеца. Това е първият космически полет за Песке и втори за Новицки, а за 56-годишната Уитсън (най-възрастния член на екипажа) това е трета мисия на МКС, отбелязва Асошиейтед прес. Американската биохимичка държи рекорда за жена, прекарала най-много време в космоса - общо близо 400 дни при различните й мисии.

При връщането си на Земята през пролетта тя ще е най-дълго пребивавалият в космоса американски астронавт. Уитсън е и най-възрастната жена, летяла в космоса. Тя ще празнува 57-ата си годишнина на МКС през февруари.

Уитсън ще бъде командир на МКС, какъвто беше и през 2007 г., отбелязва ДПА.

Астронавтите ще извършат множество научни експеримента, които ще обогатят човешките познания от областта на биологията и физиката в условия на микрогравитация.

И нещо любопитно: заедно с новия екипаж, на МКС пристигна и парченце от метеорит от Марс, донесен от французина Песке.
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Америкнците купуват руски двигатели, но по този начин изостават от космическите изследвания. Защото докато купуват двигатели от 70- те години, руснаците създават нови, още по-съвършенни. Налице е йонен двигател, който след като се ускори плавно, може да дотигне скорост от 1/20 от тази на светлината. Сега ще изпробват ядрен двигател, който няма да носи стотици тонове гориво и окислител, а няколко килограма ядрено гориво. С такъв двигател ще може да се достигне Марс, само за един месец, а не както
37
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Едно от малкото неща в които Русия е пред САЩ са ракетите от космически до тези които се инсталират на военните самолети а и ПВО но и тя предимно разчита на ракети.Във всички други области са зад щатите
36
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руснакът да `и скъсаГъзъ от таковане на краварката!!!
35
2
 
12
 
! Отговори
Schutzstaffel преди 7 години
Знанията са за всички но двигателите руски:) Фишека спейс хикс, също е със руски двигател зареден със неподходящо гориво. Краварска работа. :)
34
25
 
3
 
! Отговори
Кашпирев преди 7 години
В очите на рушкофилите, руснаците предлага най-върховите технологии, а реално просто предлагат най-евтиния транспорт(обусловен от ниския стандарт в русия и собствените природни ресурси) и затова американците ги използват. Все пак не може да се отрече че имат доста опит в тази област и затова са постигнали добра степен на надеждност, иначе американците нямаше да се занимават с тях.
33
6
 
4
 
! Отговори
Schutzstaffel преди 7 години
Сега си дойдохме на думата. Всички всички човешки постижения във космоса са дело на нацистите.
32
29
 
4
 
! Отговори
Един българин преди 7 години
До: номер 30Човече, Сергей Корольов е копирал от ракетата ФАУ-2 създадена от същия този нацист Вернер Фон Браун за да направи руската ракета Р-1 и да я изстрелят от полигона Капустин Яр.А впрочем Сергей Корольов е бил вкаран в съветски концлагер, нещо което на германския конструктор са му спестили в САЩ.
31
3
 
31
 
! Отговори
Schutzstaffel преди 7 години
Вернер фон Браун е офицер от СС. Толкова за краварските постижения във космоса.
30
34
 
2
 
! Отговори
Един българин преди 7 години
В момента по телевизията на НАСА дават пресконференция на тримата нови астронавти.От Байконур им аплодираха. Странно защо никой от тях не се държи като *** каквито не липсват тук.И защо някой болен от русофилщина не ни обясни как така великата руска космическа индустрия няма собствена телевизия а трябва да ги гледам от НАСА?
29
1
 
24
 
! Отговори
до 26 преди 7 години
Вернер фон Браун си е бил член на нацистката партия. Така че мястото му е било в затвора. Американците нарушават собствените си закони, за да направят един престъпник, американски гражданин. И въпреки че работи за американците, пак не може да създаде по-добра ракета от Корольов. Който е работил само по чертежи, но е намерил гениалнонрешение за увеличаване на товароподемността на Р-7
28
17
 
5
 
! Отговори
Solar Power преди 7 години
До ХехА относно фон Браун същите руснаци краднаха същите технологий.Радвам се,че американците дадоха на частния бизнес това. Има вече няколко частни компании.всяка има различни ракети. Така се върви напред. Знанията са за всички.
27
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А в турция все още правят опити турчин да роди
26
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В холивуд оборудват специално студио за кацане на Марс.
25
25
 
4
 
! Отговори
Един българин преди 7 години
До: номер 21 (Хех)По-полека другарю, по-полека с русофилските си емоционални хвалебствия.Защото аз бих те допълнил, че ако Вернер Фон Браун беше пленен от руснаци вместо от американци щеше да работи във съветски концлагер и нямаше да го направят съветски гражданин.А също така ако не беше немската ракета ФАУ-2 на същия този който даваш за пример, руснаците никога нямаше да направят съветската ракета Р-1 и нямаше да изстрелят нищо от полигона Капустин Яр! А самият Корольов е бил в концлагер.
24
20
 
3
 
! Отговори
Solar Power преди 7 години
До ХехИ защо трябва да харчат държавни пари ? В Америка всичко е бизнес. Ако им е по изгодно може и с виетнамски кораб да ходят и е безмислено да се хвърлят кинти. Капитализма винаги е бил ориентиран към изгода. Запиши си го.
23
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всяка от страните имат различни приоритети. Американците заложиха на роботи по Марс, китайците кацнаха с луноход на Луната, но май много бързо излезе от строя. Не се чува напоследък за него. Руснаците изстрелват хора. Това пък е най-отговорната мисия. Така че обидата , че са космическо такси е неумсетна! Защото друго такси в света няма!
22
2
 
18
 
! Отговори
до 16 преди 7 години
До кои всички планети са изпратили американците сонди, че нещо не схващам ?. Би ли ни изброил тия планети ?
21
1
 
18
 
! Отговори
Хех преди 7 години
И твърдо заявявам че аз не съм русофил - Дори точно обратното, но фактите са си факти. Това и е действителноста която вижда цял свят.
20
4
 
27
 
! Отговори
Хех преди 7 години
Откакто е починал "американецът" Вернер фон Браун и откакто руснаците спряха да продават двигатели, на свръхнацията в супердържавата и се налага само таксита да ползва. Добре че на Путин са му здрави нервите и не е докачлив, иначе тая американка има да я аргасват там докато не роди население за цяла планета. И тогава не е сигурно дали ще благоволят да им я смъкнат долу. Цитат: "Единственият начин американските деца да станат астронавти е да научат руски език".
19
1
 
23
 
! Отговори
до 15 преди 7 години
МКС е международен проект, който е свързан с науката, а не с военните. Затова на нея летят учени от цял свят. Никаква студена война няма намесена! Има процеси, които могат да се изучат само в безтегловност. Постоянно се правят опити с растения и животни, за да се събере опит за далечни експедиции. Така че МКС е огромна крачка за науката. Американците като не щат, тяхна воля. За тях науката е само загуба на пари.