Космическият кораб "Союз МС-03" се скачи с МКС

С кораба пристигнаха руснак, американка и французин
Обновена: 20 ное 2016 11:23 | 20 ное 2016 08:28, Елка Василева
69
Космическият кораб "Союз МС-03" се скачи с МКС
Снимка: Reuters

Руският космически кораб "Союз МС-03" с екипажа на новата експедиция на Международната космическа станция (МКС) се скачи със станцията, предаде ТАСС, като се позова на Центъра за управление на полетите.

С кораба на станцията пристигнаха руският космонавт Олег Новицки, американката Пеги Уитсън и астронавтът от Европейската космическа агенция, французинът Тома Песке. На борда на МКС ги очакваха руските космонавти Андрей Борисенко и Сергей Рижиков, както и американският астронавт Робърт Шейн Кимброу.

Новицки, Уитсън и Песке ще останат на станцията шест месеца. Това е първият космически полет за Песке и втори за Новицки, а за 56-годишната Уитсън (най-възрастния член на екипажа) това е трета мисия на МКС, отбелязва Асошиейтед прес. Американската биохимичка държи рекорда за жена, прекарала най-много време в космоса - общо близо 400 дни при различните й мисии.

При връщането си на Земята през пролетта тя ще е най-дълго пребивавалият в космоса американски астронавт. Уитсън е и най-възрастната жена, летяла в космоса. Тя ще празнува 57-ата си годишнина на МКС през февруари.

Уитсън ще бъде командир на МКС, какъвто беше и през 2007 г., отбелязва ДПА.

Астронавтите ще извършат множество научни експеримента, които ще обогатят човешките познания от областта на биологията и физиката в условия на микрогравитация.

И нещо любопитно: заедно с новия екипаж, на МКС пристигна и парченце от метеорит от Марс, донесен от французина Песке.
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
24
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
виждам че русофилите нямате дори идея за какво говорите в момента хайде като се запознаете малко с нещата ще говорим пак ако ви изнася което много се съмнявам.
17
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 16имаш ли идея колко глупаво е това което казваш в момента... и не са пратили до всички пратиха до венера... единствените снимки от края на слънчевата система идват от американски спътници. и какво усвоиха от наученото от апарат от 60-те години че ми емного интересно...
16
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
разбрахме че русия е най велика и тн ама дайте малко по същество сега... тя щот е толков велика все още ползва двигател от 60-те години а уникалната им невероатня ангра стой още в хангара като прототип от 20 години насам. опитаха са е да пратят кафеварка и те на марс ама взе че падна в океана... ама велики са спор няма хайде сега обратно в реалноста.
15
6
 
10
 
! Отговори
до 14 преди 7 години
Ами руснаците се връщат от там, където отиват американците. Те първи пратиха автоматични станции и сонди до всички планети. И то още през 60-те години на миналия век. Сега вече усвояват наученото.
14
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 13наса няма нужда от космически станции ... това са идеи от студената война когато търсеха как да се следят един друг... защо пишите на изуст не мога да разбера вземете малко се запознайте с нещата защото изглеждате просто глупаво.
13
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 8Тази кафеварка връща толкова информация колкото роскосмос още си мечтаят. Отделно да кажеш, че държавата създала една от най-високо технологичните космически апарати с над 150 полета е сомалийска държава е меко казано смешно. Проблема на НАСА е бюджета който беше урязат значително за сметка на военния. Но както казах погледа на НАСА е в кафеварките който дават значително повече информация от това да занесеш памперси до МКС.
12
3
 
16
 
! Отговори
до 11 преди 7 години
Американците нямали нужда от МКС... А за какво лети тогава американка. Да мие чинии ли? Руснаците казаха че ще поддържат станцията до 2020 г. Дори вече са само двама руснака в орбита. След това ще си правят собствена. Американците да му мислят, че със космическите станции са на Вие! Никакъв опит. Един Скайлаб, който като падна изтрепа аборигените в Австралия.
11
2
 
19
 
! Отговори
до 8 преди 7 години
Реалността е такава, че да изпратиш космически апарат с големината на кафеварка, не е никакъв подвиг. Подвиг е да изпратиш хора в Космоса, на които да осигуриш условия за живот. И да ги върнеш живи от там. А американците това го забравиха. Совалките им убиха цял автобус астронавти. Едната на отиване, другата на връщане. Е не са ли сомалийци?
10
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 9НАСА дори вече нямат интерес от МКС. Ако се интересувахте от материята щахте да знаете, че НАСА продава своя дял понеже вече не и е нужен. Но при положение, че четете само днес бг няма как да го знаете.
9
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ей това русофилите сте говоти на черното бяло да кажате стига да е в плюс на вкисналата руска *** която сте виждали само на картинка в интернет. На вас дори няма нужда да ви се обеснява каквото и да е, все едно да споря с радио.
8
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Американците вече няма да са зависими от руските ракети. Създали са в Apple Store, приложение за качване на астронавти на МКС!
7
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 6понеже са сомалия в космоса за това имат сонда до почти всяка планета в слънчевата система докато русия изпълнява такси услуги до ниска земна орбита. Като почнете да говорите глупости нямате равни. Поне се запознайте с реалноста.
6
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
коментарите както винаги не разочароват, простотията е лее с кофите.
5
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Странно, само лошите руснаци пращат хора в Космоса. Къде са корабите на французите, германците, англичаните, японците, италианците...Сащ не ги споменавам, защото те са като Сомалия в космоса. Имат филми.
4
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ама как???в русия нали нямаше космическа програма???нали фалираха, от глад умират, как?? що не се скачват с ракети от насата??
3
1
 
13
 
! Отговори
Schutzstaffel преди 7 години
Батутът явно е още във процес на експерименти.
2
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще я мандpъсaт здраво американската другарка руснакът и франсето...
1
1
 
22
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
" ... руснак ,американец и французин" странно нЕмаше ли нЕкВи санкции ?!?!?!