Apple грабва лъвския пай от печалбата при смартфоните

Концернът е с рекордните 91% от общата печалба от продажби
23 ное 2016 14:07, Бойчо Попов
10
Apple грабва лъвския пай от печалбата при смартфоните
снимка: Ройтерс

Американският технологичен концерн Apple е взел рекордните 91% от общата печалба от продажби на смартфони през третото тримесечие на годината, твърди в свой нов доклад анализаторската компания Strategy Analytics.

В материала се прогнозира, че мобилната индустрия е отчела оперативна печалба от 9,4 милиарда долара през тримесечието от юли до септември, а на Apple се пада дял от 91% от тази печалба. В цифрово изражение това прави 8,5 млрд. долара.  

Нито една друга компания не е взела повече от 2,5 процента, като в подреждането следват Huawei, Vivo и Oppo. Така се оказва, че китайските компании са най-печеливши производители на мобилни телефони с Android.
 
За доброто представяне на компанията от Купертино си има определени причини – през третото тримесечие Apple представи iPhone 7 и iPhone 7 Plus, чиято базова себестойност е 224,80 долара, а началната им продажна цена - 649 долара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не е само до пазарен дял печалбата на Appel. Продукцията им е модерна търсена и мярка за престиж, това им дава правото да избомбват цените в своя полза. При средна себестойност на един Айфон около 100 долара производство на завода в Сечуан Китай, артикула се продава на цени надвишаващи 8-12 пъти тази себестойност. Самите китайски роби получават като печалба само 5 долара за производството на един айфон, но и те са доволни защото това са 5 килограма ориз.
5
0
 
2
 
! Отговори
Пазарен дял преди 7 години
Правят много пари, но губят все повече от пазарния си дял. Това означава че потребителите им си купуват всяка година новата версия... Пазарен дял на OS Андроид iOS Win Phone2015Q3 84.3% 13.4% 1.8%Следователно Андроид потребителите разчитат много по-дълго на телефоните си, т.е. са по-надеждни.
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И това не е защото са направили най-много продажби, а защото са сложили най-висока цена.
3
3
 
8
 
! Отговори
., преди 7 години
До ..Знаеш ли колко струва издръжката на няколко любовници? а колко са поскъпнали яхтите и самолетите? А нещо да знаеш за цената на луксозните жилища? Нищо не знаеш. Акционерите на Apple откъде ще вземат пари за всичко това?
2
3
 
2
 
! Отговори
alex преди 7 години
До АнонименЕ, и дивидент трябва да се взима!
1
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
офцете трябва да се стрижат