Проблемни ли са батериите на iPhone 6?

Доклад твърди, че част от тях се самозапалват, компанията отрича
7 дек 2016 16:37, Елена Кирилова
13
Проблемни ли са батериите на iPhone 6?
Снимка: архив, Ройтерс

Apple обяви, че външни фактори най-вероятно са причината за запалването на батерията на iPhone 6, описано в китайски доклад за защита на потребителите, който беше широко отразен в местните медии тази седмица и създаде вълнения в социалните мрежи, предава Ройтерс.

Съветът на потребителите в Шанхай представи доклада в петък. В него се разкрива как батериите на осем телефона iPhone 6 са се запалили и се посочва, че телефоните са се изключвали преди енергията в батерията да бъде напълно изчерпана.

"Устройствата, които разгледахме до момента, ясно показват, че те имат външна физическа повреда, която е довела до случаите“, коментира говорител на Apple. Компанията ще направи и по-голямо разследване по въпроса.

Американската технологична компания се сблъсква със спад на продажбите в Китай през последните три тримесечия, докато местни производители на смартфони предлагат устройства с конкурентни параметри на по-ниска цена. Технологичният гигант се надява да се върне към по-добрите продажби през първото тримесечие на следващата година със своя iPhone 7.

Китайските производители обаче също се радват на тласък, след като южнокорейската компания Samsung Electronics изтегли от пазара 2,5 млн. бройки Galaxy Note 7 и спря производството му след редица случаи на самозапалващи се батерии. Всичко това доведе до повишаване на недоверието към чуждестранните марки смартфони, твърдят потребители и анализатори.

Съветът на потребителите в Шанхай посочва в доклада си, че по време на изтеглянето на устройствата на Samsung през октомври-ноември са се появили и повече оплаквания за продуктите на Apple. Броят им е скочил почти двойно спрямо 2015 г. до 2 763.

Още по темата четете на Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: appleiPhone 6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
мда, само дето дисплеят е от закалено стъкло и май е най здравата част на корпуса
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Законът на намазаната филия работи! Изпуснатият iPhone 6 винаги пада върху дисплея си.
8
2
 
1
 
! Отговори
Ха ха ха преди 7 години
До АнонименДа, Епъл не са Самсунг, телефоните им не се взривяват масово (над 300 случая) само от един единствен модел. Също и нямат забранени за внасяне в самолет устройства. И да те светна - iPhone е най-продаваният телефон в света и това е било винаги така, още от появата му. Нали няма да сравняваш продажбите му с тези на всички марки и модели, щото Галскитата никога не са имали шанс по продажби срещу него, както и никой друг флагман от която и да била марка ;)
7
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
кисело е гроздето, търкай дисплея на китайските пластмасови играчки докато се издълбае дупка и се надъхвайте един друг че имате супер телефони за жълти стотинки
6
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айфона и в Африка си е Айфон ДОЛАРА сьщо никой не може да ме разубеди
5
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само не разбирам защо снимката е на iPhone 7 от тука стаятия от там снимка...
4
4
 
19
 
! Отговори
|V|art!n преди 7 години
Аз имам 6-тица, не е лош телефона, ама P9 lite струва 4 пъти по-малко и е с доста по-добри статистики (и него го имам). Чесно казано китайците направо ги слагат в малкия си джоб.
3
0
 
9
 
! Отговори
BILL преди 7 години
Всяко прехвалено нещо...
2
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Епъл не са Самсунг. Те ще укриват и извъртат нещата до последно, защото наистина ще е за последно. Провалят ли се с някой модел телефон, това значи и провал на цялата фирма. Това е парадокса на днешните времена - една от най-богатите фирми в света се крепи на косъм на едно телефонче, което дори не е най-продаваното като цяло. Иначе казано - крепят се на фанатизна на феновете си.
1
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да бе, външни фактори... На единия китаец телефона се е запалил вътре в опаковката, докато го е носил в къщи.