Galaxy S8 - с екран, колкото предната част на смартфона

Основният бутон "home" май ще е виртуален
Обновена: 8 дек 2016 13:51 | 8 дек 2016 13:07, Елена Кирилова
8
Galaxy S8 - с екран, колкото предната част на смартфона
Снимка: архив, Ройтерс

Samsung Electronics ще създаде екран, покриващ цялата предна част на смартфона Galaxy S8, който ще излезе през следващата година. Освен това компанията ще премахне "home" бутона, твърдят запознати източници, цитирани от Bloomberg.

Новият екран ще има виртуален основен бутон, който ще бъде покрит със стъкло и ще е разположен в долната част на дисплея, допълват източниците, пожелали анонимност.

Samsung се нуждае Galaxy S8 да се превърне в хит след драмата с Galaxy Note 7, който беше спрян от производство заради проблеми с батерията. Случилото се може да коства на южнокорейския гигант повече от 6 млрд. долара.

Най-големият производител на смартфони в света вече е подложен на натиск от страна на китайските си конкуренти, а Apple обяви, че планира да започне да ползва OLED екрани, които се по-тънки и използват по-малко енергия, като същевременно предлагат по-богати цветове.

Въпреки че се цели S8 да излезе на пазара през март, премиерата му може да бъде отложена до април, коментират източниците. Samsung въвежда по-сериозни тестове след случилото се с Note 7, което може да забави представянето на устройството с около месец, твърди един от източниците.

Samsung отказва да коментира въпроса.

Компанията включваше физически "home” бутон във всеки един от предишните модели от серията Galaxy S. Apple се насочи към чувствителен на натиск бутон на iPhone 7, който вибрира, когато го натиснете.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: Samsungсмартфон
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
aaaa преди 7 години
До Анонимен - Ако само камерата те интересува, то по-добре си вземи качествена фотокамера(с по-добра матрица), има голямо разнообразие. При телефоните покрай процесора, паметта, батерията, разход на енергия и др. гледам и SAR-стойностите(т.е. облъчването).
4
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Еми..... няма да го дочакам. Ще си взимам за Коледа Sony Xperia XA Rose Gold. Повече от 500 лв. не мога да си позволя за телефон. И не си струва. Взимам го само заради по-голямата памет и 8мега пикселовата фронт камера. Старият ми е Xperia M2 Aqua . Страшни цветове, дисплей като картинка! Много обичам всичко с марката Сони, за мен по-добри от тях няма! Самсунг са ми малко простеещи. А пък Apple са прекалено снобски и не съм фен на американски марки. Сонито е класика.
3
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 4:Еййййй,ти па си голем остротар?!
2
18
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всичко е по-добро от Ябълка!
1
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чудя се ако започна работа като пазач в Samsung дали ще ми дадат званието "Guardian of the Galaxy"?