Note 8 не е излязъл, но вече се говори за... iPhone с писалка?

Apple има тъч писалка, но за сега се предлага само за iPad
16 дек 2016 18:37, Мартин Иванов
8
Note 8 не е излязъл, но вече се говори за... iPhone с писалка?
Източник: YouTube

Малко по-рано тази година шефът на Apple Тим Кук се изтърва, че сред плановете му влизат "някога" към iPhone-ите да се предлага и писалката Apple Pencil. "Само да видите какво може да се нарисува с тази писалка върху iPhone и iPad, просто няма да повярвате", беше казал в интервю Кук, цитиран от Digital Trends.

Официално едва ли ще чуем скоро дали писалката ще се предлага и за айфоните, освен за айпадите, на които може да се ползва към момента, но коментарите на изпълнителния директор на Apple и наскоро публикуван патент намекват, че това може да все пак да стане. Това пък означава, че може би се готви директен конкурент на Galaxy Note 8.

Публикуван тази седмица от Агенцицията по патентите и търговските марки в САЩ, Apple патентът носи името "Devices and Methods for Manipulating User Interfaces with a Stylus" (Устройства и методи за манипулиране на потребителски интерфейс със стилус) и показва, че може да се използва с много приложения и за iPad Pro, и за iPhone.

Интересна част от патента илюстрира как писалката може да се използва директно в iMessage - потребителят може да прикача към съобщенията свои рисунки. Друг пример е за приложението за видео редактиране iMovie - със стилуса ще може директно в него да се пишат бележки по различните слайдове.

Част от илюстрациите в патента се отнасят и за сензорен контрол в бъдеще. Изобразени са различни функции на самия стилус, които ще могат да се пускат/спират чрез тъч.

Note 8 не е излязъл, но вече се говори за... iPhone с писалка?

Една от популярните функции на Samsung смартфоните от серията Galaxy Note е точно писалка, която се прибира в специално отделение в самото устройство, когато не се използва. Имайки предвид, че Samsung усърдно работи за пускането на Note 8 след фиаското с бомбастичния Note 7, Apple може да се пробва да грабне част от разочарованите вече потребители с такъв стилус и за iPhone.
 


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
0
 
! Отговори
Боби преди 2 години
Мисля че самсунг обявиха серията Ноте за затворена след загубата от 15 милярда заради прословутия си вече "флагман" Ноте 7. Само галакси за сега оставят.....ама и там всяка новина е предпоследна...
5
3
 
11
 
! Отговори
Нищо ново преди 2 години
Нищо ново. Приложение - нула (поне за 99% от потребителите). Стив е мъртъв, Апъл без Стив е просто една голяма машина за пари... която ще спре до 2 години.
4
1
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 2 години
то пък да има нещо 20 игри и десет саита баси селото умрял му енекои за умрялата историясигорно е издребнял кво ли ще стане кого разбера що е малоумие
3
1
 
3
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Бабите от съседния блок пък говорят ме много им трябвало iphone с писалка ... не можели да чакат до догодина да го пуснат.
2
2
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 2 години
а някои се заниват с глупости за нета явно старите глупости ги зоват големите бебета по тая причина споделям да не се озоват на едно място мястото сие много приятно тъи че може да дразнят ми да не почна да го правя целогодишно а
1
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кога ли руснаците ще изобретят поне телефона с кабел ;)
Пак ще краднат чужда идея...