По Коледа в САЩ – Apple би Samsung

Производителят на iPhone обаче губи пазарен дял
30 дек 2016 11:20, Бойчо Попов
19
По Коледа в САЩ – Apple би Samsung
снимка: Getty Images News

Почти половината от всички активации на нови мобилни устройства и приложения в САЩ в седмицата преди Коледа се падат на производителя на iPhone. Както става ясно от данните на компанията за подобни анализи Flurry Analytics, в дните между 19 и 25 декември 44 на сто от всички активации се падат на устройствата на Apple, докато устройствата са  Samsung са допринесли с 21 на сто. Джаджите на конкуренти, като Huawei, LG, Amazon и Motorola отново са имали скромен дял в активациите, но според анализаторите на Flurry липсата на драматичен ръст при Apple и Samsung е доказателство за пропуснатите от тях през годината възможности, предава Cnet.

Корейският производител очевидно е почувствал сериозно последиците от кризата с Note 7.  

С 3% от всички активации китайският производител Huawei се нарежда на трето място, а LG, Amazon, Oppo, Xiaomi и Motorola са допринесли с по 2 на сто всеки за активациите. 

Flurry нарича резултатите на Huawei и LG „забележителни“, тъй като и двата производителя не са представени със свои джаджи сред 35-те най-активирани устройства. „Те са толкова напред в резултатите, вероятно защото предлагат широка палитра от устройства и опции – стотици таблети и смартфони в средния сегмент“, се казва в постинг в корпоративния блог на анализаторската компания.

Новите смартфони Pixel на Google въобще не влизат в статистиката. Това според  Flurry e забележително, но не е изненадващо, като се има предвид смесената реакция към устройствата. Място в класацията не намират и устройствата на Nokia и Blackberry, които обаче през следващата година ще имат нов шанс благоданире на новите си производствени партньори. 

45 на сто от всички активирани в седмицата преди празниците мобилни устройства са смартфони със среден размер (с големина на дисплея от 3,5 до 4,9 инча), докато година по-рано този дял е бил 54 на сто. По-големите фаблети (5 до 6,9 инча) успяват да повишат дела си от 27 до 37 на сто. По-малките таблети отчитат отстъпление с 1 пункт до 8 на сто, докато таблетите с нормална големина и по-малките мобилни телефони остават на миналогодишните равнища – 9% и 1%.

Въпреки значителното си предимство обаче делът на Apple от общите активации спада спрямо същия период на миналата година. За седмицата преди Коледа на 2015 г. според Flurry на Apple са се падали 49,1 на сто от всички нови активации.   

Повече технологични новини четете в Investor.bg


19
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Да спестим истината! преди 10 месеца
Редакторът да беше превел статията до края?!

В оригинала последния абзац е, че на Коледа има 100% повече изтеглени апове, сравнено със средното на ден за месец декември.
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен - този с форда,

Това сякаш го слушам вече близо 8-9 години и все има един такъв технологичен гуру като теб, който не пропуска да ни отвори очите "как стоят работите", колко ми е мазен задника или какво огризано зомби съм и тн.. Братле, сядай си на з**** и земи свърши нещо полезно в тоя живот, че имаш бая да гониш
10
0
 
0
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 10 месеца
без да четем: един приятел пита има ли нещо за пазарния дял на йотафон, без аналогов в мире
9
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Никога няма да си купя от боклуците на самсунг, дано фалират по скоро.
8
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
никога няма да си взема продукт на американското хомо дет няма бг меню
7
0
 
1
 
! Отговори
SAMSUNG JALAXY преди 10 месеца
и какво правиш с това SII бе приятел.... то дисплея му струва 200лв. а колкото до цената на Iphone 7 32гб го взех за 799лв. Просто в БГ цената му е доста надута...я виж Samsung ЖАЛАКСИ S7 като излезе колко беше.
ПП.
6
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
То ако питаш хамериканците Форд е най-великата марка таралясници - нали така ве огризани зомбита .

iphone7 с 32гига памет си е еволюция в технологиите за по 800€ в 2016/2017 година , ха ха. Та аз толкова имам на старото галакси ес2 от 2011 година .

Споко , скоро идва и Нокията и всичко ще се нормалезира ,а огризките ще си ги хрупат само онези с големите мазни гъззове.
5
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До кога боклуците на самсунг ще ги сравняват с качествените производители на телефони?
4
6
 
16
 
! Отговори
лейка преди 10 месеца
Ама че прoст народ живее в тая българия, чак не мога да повярвам. От десет коментара се разбра че германците са прости, американците са прости, руснаците са прости, както и целия друг свят. Само в България живеят умни хора защото вместо да плащат по 1000 лв за просто айфон който за нищо не ставал, щели да си купят китайски телефон за 100лв и пей сърце, дори БИЛ ПО-ДОБЪР ОТ АЙФОНА. Не бе мои хора, просто нямате пари за друго, тоя телефон не може 2 години да го изплатите. На запад с 1800 евро ще си купи 3 човек и ще му останат пари, така че не се правете на много умни, не сте, даже сте много зле
3
6
 
7
 
! Отговори
да преди 10 месеца
и предварително да пуснат в продажба за следващите 20 години модели на тая смотана марка.. пак си остават бита карта.. само който не си е купувал тоя бо.клук.. той не знае какво е.. срам, не срам.. и аз не направих изключение.. грешка, която никога няма да повторя
2
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Това показва само как са зомбирани феновете на нагризаните. Ретро-технология в лъскава опаковка.
1
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Логично.в сащ са най-големите зомбита

Спонсорирани публикации