Tesla разочарова с продажбите

Преминаването към новия автопилот спънало производството
4 яну 2017 10:44, Бойчо Попов
8
Tesla разочарова с продажбите
снимка: Ройтерс

 Производителят на електрически коли Tesla не успя да реализира амбициозните си цели за продажби за миналата година. Компанията на Илон Мъск е продала общо 76 230 коли, предава Ройтерс, като се позовава на съобщение на концерна. През октомври Tesla потвърди, че  възнамерява да достави поне 80 хил. коли на клиентите си през 2016 г.

През последното тримесечие продажбите са спаднали спрямо тези през същия период на миналата година с 9,4 на сто от 24 500 до около 22 200 коли. Прехвърлянето към нов хардуер за асистентската система за водача е забавило временно производството, пояснява Tesla. 

Tesla заяви, че производствени предизвикателства, които са започнали в края на октомври и са продължили до началото на декември, са забавили производството на автомобили към края на тримесечието, в резултат на което се е стигнало до забавени доставки. 

"Опитахме се да възстановим тези доставки и да ускорим други до края на тримесечието, но времето изтече преди да можем да доставим автомобили на всички клиенти", пояснява производителят на електрически автомобили.

Близо 2 750 превозни средства не са доставени през тримесечието заради закъснения в последния момент при транспорта или поради невъзможност на клиентите физически да приемат доставката.

За компанията данните представляват сериозен удар. В следборсовата сесия акциите се обезцениха с 1,7 на сто.

Целта на Tesla е да увеличи производството до 2018 г. до 500 хил. коли и до 1 млн. коли годишно до 2020 г. През 2016 г. компанията е произвела  83 922 автомобила, което представлява ръст от 64 на сто на годишна база. 

Още подобни новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: tesla
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
анализатор преди 7 години
До МГледал ли си отчетите, договорите и тн. за да си сигурен, че е невъзможо и най вее с какво е съобразено. Много неща са заложени в тези пазари, и ако не си правил анализ, няма как да си сигурен в това което казваш, че нямало начин.
4
2
 
2
 
! Отговори
M преди 7 години
Крайно съмнително изглежда да увеличат производството си близо 7 пъти за по-малко от 2 години. Дори и да намерят капацитета за това, което пак е под голяма въпросителна, темповете на купуване на електрически коли е далеч по-ниско и няма как в рамките на 2 години да скокне до небесата по ред причини.
3
2
 
8
 
! Отговори
Аман! преди 7 години
@Хм Защо винаги ще се намери някой хейтър, дето ще успее да каже, че е "безполезно" да се работи за намаляване смога в градовете, редуциране шумовото замърсяване, придобиване независимост от фосилните горива и други все такива никак не "необходими" инициативи?!
2
5
 
8
 
! Отговори
hm преди 7 години
най-сигурния автомобил на пазара. 7 местен, 700 коня и по бърз от всички коли под 400 000 евро и 3 пъти по евтин :)
1
20
 
8
 
! Отговори
Хм преди 7 години
Скъпа, високотехнологична ...и безполезна играчка-Тесла.Вярно че много могат да си я позволят,но това не я прави по-необходима.