Tesla открадна топ талант на Apple

Крис Латнър ще отговаря за разработката на системата Autopilot
11 яну 2017 13:22, Бойчо Попов
16
Tesla открадна топ талант на Apple

Производителят на електромобили Tesla Motors нае ключов софтуерен инженер от Apple, който да съблюдава софтуерните операции на компанията, свързани с нейната система Autopilot, посочва компанията в публикация в блога си.

Крис Латнър, който работеше в Apple от повече от десетилетие, заяви в онлайн съобщение до разработчиците на компанията от Купертино, че ще “напусне Apple по-късно този месец, за да преследва възможности в други области”, без да посочва към коя компания планира да се присъедини. 

По-късно през деня Tesla публикува съобщение в уебсайта си, в който твърди, че Латнър е бил нает за вицепрезидент, отговарящ за софтуера Autopilot. Компанията обаче не посочи кога той ще започне работа в нея. Tesla отказва да коментира повече по темата. Apple потвърди напускането на Латнър, но не е казала повече отвъд неговото послание.

Това е важен ход за Tesla, която привлича експерт от висок клас в света на софтуерната разработка, при това на позиция, която преди нямаше лидер на пълно работно време. Системата Autopilot на Tesla е била поверявана временно на главния директор, отговарящ за софтуера, Джина Хосейн, от SpaceX - компания, в чийто борд на директорите попада главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск.

Autopilot е хардуерна и софтуерна система, ползва на превозните средства на Tesla, която позволява те да се управляват сами в някои ситуации, но все пак изисква шофьорите да са с ръцете на волана. Федералните регулатори по безопасността в САЩ разследват дали Autopilot е изиграла роля във фатална катастрофа във Флорида миналата година.

Латнър последно е бил старши директор в отдела за разработване на инструменти на Apple и е най-познат с представянето на Swift - програмен език, който улеснява софтуерните разработчици в писането на приложения за iOS, операционната система в iPhone и iPad.

Oще технологични новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя хуавеи кво прескача виваком моля оправете си супер китаиската централа говоря за ловеч аман от бози
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тесла има уникална електроника и софтуер - в тубата има един клип как електрониката на Тесла предвижда удар на две коли пред нея (3TtODhB-008)
8
0
 
1
 
! Отговори
Батман преди 7 години
Ако ми направят и Балканчето ми да се движи без да въртя *** евала :))))))
7
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До bg 6Ама си и забавен ахах
6
3
 
1
 
! Отговори
Охлюв преди 7 години
С няколко милиона заплата нека му е зле.
5
3
 
1
 
! Отговори
bg преди 7 години
в това няма нищо чудно, следващото поколение software ще се разработва от София
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако света се водеше по логиката на сиднито още да бяхме в пещерите понеже видиш ли вън е опасно и няма смисъл да излизаме много далеч.
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До от сидни-ав$тралияМи отиди им кажи да не се блъскат за глупости понеже ти си видна личност в индустрията. Шушумига..
2
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо не наемат някой от великите специалисти от "Лада" ?Само така ще успеят.
1
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябват повече компании като Тесла които да гледат напред а не да тъпчат на едно място и да се чудят каква по изкелиферчена форма на купето да направят.