Facebook работи по технология за четене на мисли?

Обява за свободни работни места породи съмненията
12 яну 2017 19:39,
12
Facebook работи по технология за четене на мисли?
Снимка: Архив, Reuters

Създаденото миналата година подразделение на американската компания Facebook "Билдинг 8" разработва нова технология за четене на мисли, предаде ТАСС.

Интернет изданието на "Бизнес инсайдър" обърна внимание на обява за свободни работни места, публикувани неотдавна в социалната мрежа.

Екипът на "Билдинг 8" търси "инженер по интерфейса между мозък и компютър" с научна степен доктор по невробиология, както и "инженер по визуализиране на мозъка" за работа по проект в областта на "неинвазивната технология на невровизуализацията".

Според обявата работата на "Билдинг 8" е фокусирана върху "създаване на "нови технологически продукти за напредък в рамките на мисията за свързване на света".

От компанията отказаха да коментират информацията за предлаганите работни места. През 2015 г. обаче създателят на Facebook Марк Зукърбърг каза, че "някой ден ще можем да си предаваме мисли един на друг директно с помощта на технологиите".

През август миналата година компанията Facebook откри производствената лаборатория "Зона 404", оборудвана с машини и съоръжения за производство на прототипи за технически иновации.

Мениджърът в компанията Линдзи Амос каза, че в задълженията на лабораторията влиза по-бързата изработка на прототипи на устройства за компанията, в това число и за подразделението "Билдинг 8".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А Европарламентът обсъжда даването на човешки права на машините ;-)
8
0
 
31
 
! Отговори
българин преди 7 години
Е,много ще се смея ако такава разработка бъде използвана от нашите управляващи.То само един промил от нашите мисли да ги стигнат те горките няма да оцелеят!
7
1
 
33
 
! Отговори
Пешо* преди 7 години
Аз много искам хората да ми чуват мислите.Има неща, които ме мързи или са толкова каруцарски, че не бих ги казал на глас.А с тая технологийка - чичо ви Пешо си почива, пък хората си знаят.
6
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И това от какъв зор?
5
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мислите са илюзия Времето е музика.Светът е изграден от символидумите са кодове, които ни затварят в илюзиятадерзайте))Човекът няма нужда от технология, за да разпространява и чете мисли..
4
2
 
41
 
! Отговори
хахаха преди 7 години
Аз и без да ви чета мислите, само като прочета някое заглавие на статия в днеза и мога да отгатна 80% от коментарите които ще бъдат написани , тези от обявата могат да се обършат с дипломите си.
3
0
 
37
 
! Отговори
Мана преди 7 години
Тогава Зукърбърг да си вземе вана!
2
0
 
46
 
! Отговори
11 преди 7 години
Тия съвсем изперкаха.
1
4
 
36
 
! Отговори
погр ебален агент преди 7 години
Мога да чета мисли на разстояние! Зная какво точно мислите в момента! Няма смисъл да се криете. Срещу малка такса ще ви науча и вас.