Защо Galaxy Note 7 се взривяваше? Заради батерията!

Проучили над 200 хил. устройства, това бил проблемът
23 яну 2017 10:10,
12
Защо Galaxy Note 7 се взривяваше? Заради батерията!
Снимка: Reuters, архив

Южнокорейската компания Samsung заяви днес, че проблеми в проектирането и производството на батериите на нейните смартфони Galaxy Note 7 са били причина за тяхното прегряване и самозапалване, предадоха световните агенции.

Още по темата
"Нашето разследване, както и разследванията, извършени от три независими организации, стигнаха до заключението, че батериите са се оказали причината за инцидентите с Galaxy Note 7", съобщиха от Samsung.

Компанията заяви, че при разследването са били проучени над 200 000 устройства и 30 000 батерии.

Тя каза, че ще "вземе всички необходими мерки, за да не се повтаря подобна ситуация в бъдеще".

През септември миналата година Samsung обяви масово изтегляне и прекратяване на продажбата на Galaxy Note 7 заради проблеми с батериите, които могат да се взривят. След това компанията обяви, че дефектът е отстранен и започна да сменя закупените по-рано смартфони с нови.

По-късно обаче стана ясно, че компанията не е успяла да преодолее проблема, тъй като батериите продължиха да се самозапалват. Поради това Samsung обяви пълно изтегляне на апаратите от този модел и спирането им от производство.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
0
 
! Отговори
П.Петров преди 7 години
Не е достоверно! Очевидно Самсунг крият истинската причина. Литиеви батерии се произвеждат от много време. Риск от самозапалване има, когато се обърка алгоритъма за зареждане, тогава се образуват остри литиеви кристали, които пробиват изолатора между електродите и се получава вътрешно късо съединение, което пък води до запалване. Преди месец, два излезе независимо проучване, което твърдеше, че поради малкия обем, батерията в Галакси 7 е твърде притисната. при зареждане се разширява и пак литиевте кристали пробиват изолатора и окъсяват.
9
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преди години съм бил свидетел как при късо съединение на изводите на нов 60 амперчаса акумулатор същия се разцепи в крайната клетка и електролита се разлетя на метри. Как батерия на смартфон Galaxy Note 7 може да прегрява и се взривява при положение, че работи с малко напрежение и милиампери ток? След прегряването прави късо на изводите и тогава има бум!? А защо загрява? Защото не е оразмерено както трябва за съответната консумация плюс коефициента. Samsung нещо са изтарикатували нещо.
8
1
 
2
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Шо изследвания за нещо дето беше ясно като "бял ден"!
7
1
 
6
 
! Отговори
хммм преди 7 години
още преди 2 месеца се знаеше за проблема. Колко безсмислена статия само, вземете си махнете рубриката за технологии много ви се моля, не ви се получава, по-добре я заменете с една ало измамници или още една хороскоп. Там сте много добри.
6
2
 
9
 
! Отговори
Ангелов преди 7 години
И колко телефона са се взривили/ самозапалили? Нямат и 10 и всичките в САЩ. Що само там се взривяват? Как се отрази това на Самсунг?
5
2
 
11
 
! Отговори
Глупости преди 7 години
Защо Galaxy Note 7 се взривяваше? - То се знае "руски хакери" са искали да гръмнат УСА чрез 200 000 самсуняка.Нищо по лесно - брък в фърмуера на батерията и когато хамски дермократ хване тела бумм.
4
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не се е взривявал, а самозапалвал.
3
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом е трябвало на три независими организации да плащат, за да разберат, че земята е кръгла, значи нещо е много омазано в Южна Корея.
2
4
 
18
 
! Отговори
Samsung преди 7 години
Най-любими от новините Ви са ми... технологичните!Винаги със седмица закъснение... така давате шанс да се асимилира информацията из всеки друг вестник,сайт и тн... и после тук смляно.А кажете ми след като дори във детската градина до нас разбраха че ноте 7 гърми...заради батерията ...какъв е смисъла от тая статия!
1
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нищо ново като информация, безмислена статия, губите времето на хората, зле!