Apple бележи ръст на приходите

Компанията е продавала по 590 iPhone-а на минута
31 яну 2017 13:58, Бойчо Попов
6
Apple бележи ръст на приходите
Снимка: Reuters, архив

Когато довечера американският технологичен концерн Apple отново представи своите тримесечни финансови резултати, всички погледи ще са насочени към iPhone.

Устройството генерира по-голямата част от приходите на компанията. Така че всичко, което може да повлияе на продажбите на iPhone, представлява сериозен фактор.

Всеки, който е следил последните отчети на Apple, знае, че компанията премина през трудна година. Накратко, приходите отчитаха спадове в продължение на три поредни тримесечия. Анализаторите са чудят дали невероятният пробив на Apple приключи. Може би приходите на Apple са достигнали своя връх?

Оказва се, че това тримесечие може би ще бъде първото, в което приходите на Apple отново ще нараснат, пише TechCrunch. Анализаторите очакват концернът да генерира 77,4 млрд. долара постъпления в сравнение със 75,8 млрд. долара по същото време на миналата година (ръст от 2,1%). Това е в съответствие със собствените прогнози на Apple, тъй като при представянето на предишните тримесечни резултати компанията обяви, че очаква приходи в диапазона между 76 млрд. и 78 млрд. долара. 

Очаква се лек ръст на продажбите на iPhone до 78 млн. устройства спрямо 75 млн. преди година. Анализаторите смятат, че Apple е продавал по около 590 iPhone-а на минута.

Това е голямата картина. Има и няколко други интересни теми, които анализаторите ще следят. През последните месеци имахме актуализации на моделите на MacBook Pro и Apple Watch, така че ще е любопитно да се види развитието на продажбите в тези категории. Освен това концернът от Купертино обича да се описва като компания за продукти и услуги. На фона на големия успех на Super Mario Run и толкова много новопродадени устройства се очаква ръст на приходите и от поделението за услуги.

Любопитен ще е и конферентният разговор с анализаторите. Най-горещите въпроси са слуховете за разработването на автомобил, развитието на търсенето в Китай, съдебните дела с Qualcomm и, разбира се, отношенията с новия американски президент Доналд Тръмп, макар и да не се очаква главният изпълнителен директор Тим Кук да отговори на всички.

Повече по темата можете да откриете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
15
 
! Отговори
До2 преди 7 години
Има братко,всяка година сменят айфони,телевизори,лаптопи,пилеят пари за глупости,които не са им нужни за да се изфукат пред хората,богатите стават по-богати,бедните си чешат недняшкото его.Тъй върви светът от край време.
2
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Впечатляващо... Как е възможно да има толкова балъци...
1
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айфона и в Африка си е айфон