На етикета на iPhone 8 – четирицифрена цена в долари?

Като причина за скока се посочват разходите за OLED дисплея
9 фев 2017 14:50, Бойчо Попов
42
На етикета на iPhone 8 – четирицифрена цена в долари?
снимка: Ройтерс

Когато през тази година американският технологичен концерн Apple представи своя нов iPhone, на етикета за първи път може да има четирицифрена сума в долари. В актуален материал на Fast Company се твърди, че цената на iPhone 8 може да е доста над границата от 1 000 долара, особено на фона на факта, че актуалната цена на iPhone 7 Plus с 256 GB е 969 долара в САЩ.

Като причина за увеличението се посочват разходите за OLED дисплея. Освен това се очаква новият модел да предложи по-голям капацитет на паметта.

Разпитаните от Fast Company анализатори не са единни за това какво име ще носи OLED iPhone с дисплей от 5,8 инча. Докато iPhone 8 се счита за много вероятно наименование, редица източници споменават и iPhone X като вариант.

Новият iPhone е описван като черен монолит с елегантен дизайн. Рамката около телефона вероятно ще бъде направена от неръждаема стомана, а предната и задната част - от стъкло.  

Apple работи, както по-рано беше съобщено, над интеграция на хоум бутона. Има вероятност и механичните бутони от двете страни да изчезнат и да се заменят с плоски, интегрирани в рамките и чувствителни на докосване сензори.

На задната част може да е същата система за двойна камера, каквато ще има и в бъдещия iPhone 7s Plus с 5,5 инчов дисплей, който трябва да замени iPhone 7 Plus. За предната камера Apple работи в сътрудничество с Lumentum над 3D разпознаване. Как точно ще работи тази функция засега не е ясно. Възможно е разпознаване на лицето или подобрение на резолюцията. Говори се и за възможно използване на приложения за добавена реалност.

Какво още ще съдържа телефонът и кога да го чакаме вижте в Investor.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
1
 
! Отговори
Good old Jo преди 7 години
... И аз от своя страна мога да добавя, че съм се ориентирал навреме и се насочил, доверил в използването на 1 чисто ново"китайче", ЯК съвременен нов модел, който ще кацне в близките дни у нас и въпросната brand-new машина съвсем споко слага в малкия си джоб прословутия и доста надценен я-фон и при това на 3x по-ниска цена и с много по-добри тех.хар-ки плюс по-качествен display+с много по-красив outfit/outlay... След което ще последват нови, още по-огромни загуби за Ха-мериканската Ko... ДА!
31
2
 
5
 
! Отговори
Да живее Мириам преди 7 години
Хохохо, телефон за 1000$ се прави с части за 20$ и с много реклама, *** залупени.
30
2
 
7
 
! Отговори
PILOT преди 7 години
Ейй това българина е много завистлив . Събрали сте се да плюете тези,които си купуват скъпи джаджи , но това си е лично техен проблем,те си дават парите .... Не видях един да е срещу тези,които използват другите марки , защо ли ...? Спрете се , много сме отворени да пишем по форумите , но за големите неща ни няма никъде , визирам румънците за пример ! Айде лека и на тези ,които са решили да си ползват новия IPHONE със сдраве да му се радват !!!
29
1
 
6
 
! Отговори
Винету преди 7 години
епа на село като пуснем на овцете музика от айфоня и кат са кротнат ... чудоиначе вечер в кръчмата вадим андроидя,не щем премиум кат ги нема овчичките
28
2
 
4
 
! Отговори
към 8 преди 7 години
iPhone е за хора с ярка индивидуалност, за личности----------------------------------- С ярка индивидуалност.... да, само че повечето му притежатели са със СНОБАРСКА ИНДИВИДУАЛНОСТ! Ако един човек когото уважавам и е доказал стойността си (творец, певец, композитор.... ) си е взел Айфоун, ще си го е заслужил напълно. Но някакъв новоизлюпен богаташ със селски манталитет или простовата метреса парадиращи с телефон за 2-3000 хил. си е трагикомедия! Даже няма да седна до такъв /такава който си го е сложил показно на масата в кафето. Че те друго нямат освен скъпия телефон или кола! Ако имаха
27
0
 
1
 
! Отговори
anon преди 7 години
цената на айфон 7 плюс с 256гб в епъл магазина е $1100 грубо казано. така че...
26
1
 
9
 
! Отговори
Пешо* преди 7 години
И като помислиш, че са всъщност по около 10$ парчето, а Епъл произвеждат само 1/3 от всичко, и то в Китай...
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е рано е за iphone 8.Есента се представя s версията която е подобрена и ошлайфана версия на предходния модел.
24
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен (25)"за всеки влак си има пътници" - в слъчая "тъпници" ... ;)
23
2
 
16
 
! Отговори
Чикън преди 7 години
епъли, ще пратите ли 1 картинка по bluetooth-а................а, да, то не можеше...
22
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Който има пари купува,който няма,рони крокодилски сълзи по форумите!Между другото и аз не намирам особен смисъл от подобна инвестиция,но за всеки влак си има пътници,а и не е чак толкова лошо да имаш нещо последен модел!
21
4
 
9
 
! Отговори
доц. д-р чоко боков преди 7 години
до коментар 1.колега, аз ползвам нокия 3310 и нокиа 1208, първата няма фенерче и мют дори. скъсвам се да говоря, връзката е като старите апарати на БТК, силна и ясна. двата апарата сигурно струват общо 25 лв. за всичко останало има, не мастъркард, а компютри, таблети и лаптопи.
20
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никога не бих дал и 1000лв за телефон,има Леново,Самсунг,Сони и т,н,които вършат чудесна работа...Имам и Самсунг Ноут вече на над 4 години,който още върви без никакъв проблем.Сменил съм само батерията с нова от официален вносител,22 лв. Но от друга страна пък защо да не се вземат парите на баламите за едно парче надценена пластмаса?
19
2
 
27
 
! Отговори
ApleFan преди 7 години
Само на картофи съм, но пестя за новата осмица! Ще ида да лежа пред магазина, да не свършат! Пък и може да се запозная там с някой като мен. Миналата година имаше много приятели на прайда.
18
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Яко креативно от Епъл! Както са тръгнали, възможно е в 9-тката да сложат и сменяема батерия. Даже и жак за слушалки е възможно да има в 9...
17
1
 
50
 
! Отговори
стефчо преди 7 години
тая цена няма да бутне "истинския" пич,като нищо ще го вземе на изплащане и ще ходи с 2,50 в джоба. Обаче като седне в кварталното кафе и го извади на масата барабар с ключовете от астарата очичките светят щастливо и се чувстваш като герой от клип по MTV..
16
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 17Знае човек - нищо иновативно, просто искат да запазят нормата на печалба.Вероятно и да наваксат част от печалбата, загубена поради спада в продажбите.
15
3
 
20
 
! Отговори
фсдфсдф преди 7 години
В Бг ще е поне 3 бона, якооо, ама няма страшно българина има пари, все пак сме държава на мафията.Всичко К_ _ _И да почват да си го заработват, те знаят как, че иначе няма да са вървежни като излезе...
14
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Останалите марки също имат OLED дисплеи, при това доста преди Apple да се сети, но не са толкова надценени. Но е възможно да бъркам, все пак при Apple може да не е просто OLED, може би е по-иновативен OLED в сравнение с останалите марки телефони. Знае ли човек?
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 1Лъжеш