На етикета на iPhone 8 – четирицифрена цена в долари?

Като причина за скока се посочват разходите за OLED дисплея
9 фев 2017 14:50, Бойчо Попов
42
На етикета на iPhone 8 – четирицифрена цена в долари?
снимка: Ройтерс

Когато през тази година американският технологичен концерн Apple представи своя нов iPhone, на етикета за първи път може да има четирицифрена сума в долари. В актуален материал на Fast Company се твърди, че цената на iPhone 8 може да е доста над границата от 1 000 долара, особено на фона на факта, че актуалната цена на iPhone 7 Plus с 256 GB е 969 долара в САЩ.

Като причина за увеличението се посочват разходите за OLED дисплея. Освен това се очаква новият модел да предложи по-голям капацитет на паметта.

Разпитаните от Fast Company анализатори не са единни за това какво име ще носи OLED iPhone с дисплей от 5,8 инча. Докато iPhone 8 се счита за много вероятно наименование, редица източници споменават и iPhone X като вариант.

Новият iPhone е описван като черен монолит с елегантен дизайн. Рамката около телефона вероятно ще бъде направена от неръждаема стомана, а предната и задната част - от стъкло.  

Apple работи, както по-рано беше съобщено, над интеграция на хоум бутона. Има вероятност и механичните бутони от двете страни да изчезнат и да се заменят с плоски, интегрирани в рамките и чувствителни на докосване сензори.

На задната част може да е същата система за двойна камера, каквато ще има и в бъдещия iPhone 7s Plus с 5,5 инчов дисплей, който трябва да замени iPhone 7 Plus. За предната камера Apple работи в сътрудничество с Lumentum над 3D разпознаване. Как точно ще работи тази функция засега не е ясно. Възможно е разпознаване на лицето или подобрение на резолюцията. Говори се и за възможно използване на приложения за добавена реалност.

Какво още ще съдържа телефонът и кога да го чакаме вижте в Investor.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво Епъл, точно така се избиват загуби от ниски продажби - повишаваш цената на последният произведен продукт и стискаш палци зомбираните шаранчета да му налетят. А обяснението за дисплея е повече от комично, сигурно защото само вие правите телефони с OLED дисплеи. Но народът го е казал - "Докато има балами, ще има и тарикати".
11
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз пък 5s и съм доволен
10
8
 
35
 
! Отговори
8 преди 7 години
Имам леново за 250 лева, долу горе е с характеристиките на Iphone 7, само дето е излязло доста преди него - върши чудесна работа и най-хубавото е, че като излезе нещо много по яко, това може да го метнеш нанякъде и да си купиш пак за 250 лева два пъти по хубав телефон от оня с четирицифрената цена в долари, а тия с него -щат не щат ще си го държат докато излезе новия с петцифрената
9
2
 
3
 
! Отговори
свинаря преди 7 години
До номер 5И с каква твоя логика установи това?
8
1
 
3
 
! Отговори
ф.п. преди 7 години
колко струва това джадже?
7
26
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Смятам да инвестирам в iPhone 8. Започвам от сега да пестя, и с допълнителен бърз кредит ще мога да си го пукя. Инвестицията в iPhone 8 си заслужва. iPhone е за хора с ярка индивидуалност, за личности!
6
5
 
46
 
! Отговори
Бял Данъкоплатец преди 7 години
Ще се купува.И то много.Просто много хора го ползват като символ на показност на социален статус и финансови възможности.И то като заблуда за такива.Просто след '90те поколенията бяха усилено приучени да купуват неща ,които не им трябват с пари ,които нямат за да впечатлят хора на които не им пука за тях.
5
2
 
8
 
! Отговори
до свинаря преди 7 години
Напълно се вписваш в целевата зона на ном.3
4
11
 
14
 
! Отговори
свинаря преди 7 години
Iphone е най-добрата марка,но никога няма да дам 1500 лева за едно "ало" и след една година да струва пет пъти по евтино
3
13
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-смотаната марка с най-тъпите ползватели
2
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Съвсем спокойно призводителите му могат да се наведат хубаво напред, да си разтворят с ръце бузите, а аз без пари ще им бутна в недрата смартфона за хиляди долари! Алчни пuдupaзu!
1
14
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ползвам най обикновена Нокиа със фенерче и съм много доволен...