НАСА откри живот на 3 планети извън Слънчевата система?

Със специален телескоп са открити 7 планети, подобни на Земята
Обновена: 22 фев 2017 21:55 | 22 фев 2017 20:17, Анисия Иванова
285
НАСА откри живот на 3 планети извън Слънчевата система?

НАСА преполага, че живот има на 3 планети извън Слънчевата система. Със специален телескоп е открита нова слънчева система със 7 планети, подобни на Земята. На 3 от тях е възможно да има живот. Откритието бе съобщено на пресконференция в централата на НАСА във Вашингтон и публикувано в списание "Нейчър".

Звездата, известна като TRAPPIST-1, е част съзвездието Водолей и се намира на около 40 светлинни години от Земята.

Седемте планети обикалят TRAPPIST-1 на по-близки орбити в сравнение с разстоянието между Слънцето и най-близката до него планета, Меркурий.

Тъй като обаче звездата е малка и студена - около една десета от размерите на Слънцето и наполовина по-студена от него - условията на планетите може би са достатъчно добри за наличие на вода и вероятно на живот. Учените коментираха, че това са екзопланетите с най-големи шансове за живот, открити досега.

За една от планетите от НАСА със сигурност твърдят, че има вода, предполага се, че вода има на още две от тях.

НАСА ще изследва планетите за биологично разнообразие. Установена е не само масата, но и тяхната плътност.

В момента планетната система Trappist-1 се наблюдава с космическия телескоп „Хабъл“, за да се установи наличието на атмосфера на планетите.

В последната година астрономите обявиха редица открития за екзопланети - такива, които са извън нашата система. Бяха открити планети, които се въртят около две и дори три слънца.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


285
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
1
 
8
 
! Отговори
До верту преди 7 години
Да ясно. Ти явно нямаш нвършени 10 год. Спор с дете е безсмислен
126
3
 
0
 
! Отговори
верту преди 7 години
аз съм болен и луд това са други теми, но това не прави твоето мнение по вярно
125
0
 
8
 
! Отговори
До верту преди 7 години
Ти пък си ги измисляш в момента и нищо не си чел. Не знаех че си живял по време на древният Египет, че и си изчел цялата им библиотека...юнак!
124
7
 
3
 
! Отговори
верту преди 7 години
Ти повтаряш като папагал това което си прочел в книгите които хората които управляват света са позволили да знаеш. Преди хиляди години имало една библиотека в Александрия, с познания и книги от цивилизации преди човешката, която около 10 пъти съвсем различни народи се опитвали да унищожат. Подбудителите на това всеки път били едни и същи-тези които управляват света. В книгите се съдържало информация защо са унищожени тези които са живели преди нас, чети ти аз съм чел достатъчно.
123
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Друго доказателство за въртенето *** Земята е това че ветровете в ураганите в двете полукълба се въртят в притивоположни посоки
122
0
 
2
 
! Отговори
До верту преди 7 години
Прочети за силите на Кореолис относно това че не се върти Земята. Можеш да експирементираш с обикновена мивка. Напълни я с вода докато си в южно и в северно полукълбо и ще видиш че водата се завихря в противоположни посоки. А за плоската Земя прочети коментарите.
121
13
 
2
 
! Отговори
верту преди 7 години
Не, аз не казах нищо относно холографската вселена. Защо да не е плоска? Много лесно може да я "обиколиш" ако е диск. При издигане със самолет не се забелязва закръгляне, времетраенето на полета от сидни до ню йорк е еднакво в двете посоки, как ако земята се движи и се завърта-теорията на Айнщайн за отн. не го доказва. Защо полет м/у Чили и Австралия никога не е извършван, ако са толкова близо в действителност? Картата на Пири Рейс и Антарктида? Останалите планети са кръгли, но не и Земята.
120
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Уууф, пак нищо не сте разбрали, списвачите на днес.бг. Гледах пресконференцията, казва се че може да има вода, защото са в обитаемата зона на звездата. Пък за живот хептен не се споменава. Системата е страхотна и супер-интересна, защото 3 от планетите са много близо и небето им със сигурност предлага гледки като от фантастичен филм. Освен това са с размер много близък до земния, както и плътност близка до земната. П.С. Не знам за руснаците, но само 1 учен на конференцията беше американец.
119
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво става бе руснаците кога ще открият нещо извън земята? Те вече и на земята не могат да открият нищо, щото нацията им затъпя неузнаваемо за последните 25-30 години. Много са велики ама на приказки и фукни, за наука и технологии не ги търсете.
118
0
 
0
 
! Отговори
набързо минавам преди 7 години
Поради това че водата е "кръгла", горните части на кораба се виждат по рано от основата. Капиш. Разстоянието може да е 10-20 км.
117
0
 
2
 
! Отговори
Стивън до инженер преди 7 години
По принцип си прав. Но има и неща за които се разбира косвено. Кварките например не могат да се получат, но се смята със сигурност, че са вътре в протоните и неутроните. А иначе има математична физика.(това е страшна работа)
116
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така. До ония с плоската Земя. Значи утре тръгвате за морето. Като погледнете от брегът трябва да видите Грузия, Крим и темподобни забележителности. Вземете си телескоп, бинокъл, или дори ако щете микроскоп. Ако не успеете да видите друго освен вода , значи единственното плоско нещо е в главата ви.
115
1
 
0
 
! Отговори
Физик преди 7 години
Г-н инженер, кое е реално и кое не е открит въпрос на квантовата механика. Тя няма нищо общо с инженерната механика на зъбните колела. А за холографската вселена трябва да прочетеш в уикипедия на английски.
114
5
 
4
 
! Отговори
Хокинг Стивън Хокинг преди 7 години
Предполага се, че цялата вселена е една холограма, заедно с хората. Това е почти доказано теоретично.
113
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Уауууууууууууу, каква хубава новина! Ето къде най-сетне краварската нация ще се изнесе и СВЕТЪТ ЩЕ СИ ОТДЪХНЕ! ЩЕ МИРНЕМ И ЩЕ ЗАЖИВЕЕМ ЩАСТЛИВО! Всеки в своята страна ще си се труди, ще си изкарва прехраната с ЧЕСТЕН ТРУД, а не с финансови машинации и спекулиране на курсове на валути и разни НАПЪЛНО БЕЗПОЛЕЗНИ, ГЛУПАВИ И НЕАДЕКВАТНИ действия!! Ще следваме своите си традиции и ще си живеем съгласно своя мироглед и своето светоусещане! И никой няма да подкупва терористи и прави "цветни революции"!
112
3
 
1
 
! Отговори
Астрофизик преди 7 години
Докато гледат на майната си на 100 св.г. някой метеор от 2000 км така ще ни забърше, че и парчета от сградата на НАСА няма да остане.
111
0
 
15
 
! Отговори
slunceto e 3d !!! преди 7 години
За всички неадекватници които смятат че земята била плоска ,да кажа ,че има една руска агенция която предлага полети на ръба на стратосферата с изтребител.Та тази агенция е предложила на група почитатели на теорията за плоската земя да им направи полет на височина от над 22км ,за да видят заоблената форма на земята.Ако те не могли да видят ,че земята е кръгла от тази височина(която даже не е много),агенцията им предлага пълна възвръщаемост на парите ,но нито един от тези демагози не се е навил
110
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НАСА Е ЕДИН КЪРЛЕЖ!!!!!!!!!!!!! КРАЙ НА ЦИТАТА!
109
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До logoще ги качат на някой влакче в дисниленд и ще им кажат ето я земята е кръгла и готово дай сега 10,000 долара.
108
1
 
5
 
! Отговори
Болен мозък преди 7 години
Автора на статията да напусне.