НАСА откри живот на 3 планети извън Слънчевата система?

Със специален телескоп са открити 7 планети, подобни на Земята
Обновена: 22 фев 2017 21:55 | 22 фев 2017 20:17, Анисия Иванова
285
НАСА откри живот на 3 планети извън Слънчевата система?

НАСА преполага, че живот има на 3 планети извън Слънчевата система. Със специален телескоп е открита нова слънчева система със 7 планети, подобни на Земята. На 3 от тях е възможно да има живот. Откритието бе съобщено на пресконференция в централата на НАСА във Вашингтон и публикувано в списание "Нейчър".

Звездата, известна като TRAPPIST-1, е част съзвездието Водолей и се намира на около 40 светлинни години от Земята.

Седемте планети обикалят TRAPPIST-1 на по-близки орбити в сравнение с разстоянието между Слънцето и най-близката до него планета, Меркурий.

Тъй като обаче звездата е малка и студена - около една десета от размерите на Слънцето и наполовина по-студена от него - условията на планетите може би са достатъчно добри за наличие на вода и вероятно на живот. Учените коментираха, че това са екзопланетите с най-големи шансове за живот, открити досега.

За една от планетите от НАСА със сигурност твърдят, че има вода, предполага се, че вода има на още две от тях.

НАСА ще изследва планетите за биологично разнообразие. Установена е не само масата, но и тяхната плътност.

В момента планетната система Trappist-1 се наблюдава с космическия телескоп „Хабъл“, за да се установи наличието на атмосфера на планетите.

В последната година астрономите обявиха редица открития за екзопланети - такива, които са извън нашата система. Бяха открити планети, които се въртят около две и дори три слънца.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


285
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 150прав си маите и инките са гледали същата луна която и ние виждаме днеска, но тя е холограма създадена от изънземен живот, може би същия който са рисували по предмети скали камени плочи и т.н.
106
1
 
3
 
! Отговори
hah преди 7 години
но поне някой имат чувство за хумор :) фрапиращо е обаче колко хора явно нямат
105
3
 
8
 
! Отговори
hah преди 7 години
става видно колко западнала е България... Населението е затъпяло ужасно много...
104
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 141само луната е холограма. приливите и отливите са причинени от взаимодействието на слънчевата електромагнитната енергия с диамагнитните свойства на водата ако и това е тайна за тебе
103
7
 
14
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 7 години
Не са ли *** хората!? Милиарди за да изследват звезди и планети които никога няма да достигнем. Милиарди за оръжия. А на земята глад, болести и войни. Найс а
102
8
 
3
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 7 години
Живот никога няма да открием. Мислете беее. На Земята има живот от 4 млрд години. Е за толкова време все щяха да са кацали. Най малкото щяха да оставят некви сонди, сателити в орбита. Ама кой да мисли. И да има живот , законите на физиката не позволяват да се пътува с над светлинна скорост. А тя е бавна супер бавна за мащабите на Вселената. Така чеее.
101
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Приливите и отливите на океаните и те ли са холограма, а Шкумба?
100
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НАСА СА АБСОЛЮТНИ НЕУДАЧНИЦИ!!!!!ДРЕМУ МУ НА НЯКОЙ КВО ИМА НА 40 СВЕТЛИННИ ГОДИНИ ОТ ТУК И ТОВА Е ПЪЛНА ФАБРИКАЦИЯ ЩОТО СЕ СЪМНЯВАМ С КЪВТО ЩЕ ТЕЛЕСКОП ДА СЕ ВИЖДАТ ПЛАНЕТИ НА ТАКОВА РАЗСТОЯНИЕ МОЖЕ ДА СЕ ВИДЯТ САМО ЗВЕЗДИ!!!!------------------------------------ТЕЗИ КОИТО СА ОБЯВИЛИ НОВИНАТА СА ВСИЧКИТЕ ОТ НАСА КОИТО ТРЯБВА ДА БЪДАТ УВОЛНЕНИ БАРАБАР С ШЕФА ИМ!!!НАПЪЛНО ПРОПАДНАЛАТА НАСА ПАК СЕ ЧУДИ КАК ДА НЕ ИМ ОРЕЖАТ БЮДЖЕТА ДЕТО САМО ГЛУПОСТИ ИЗСЛЕДВАТ ИЗВЪН СЛЪНЧЕВАТА НИ СИСТЕМА!!!
99
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Суека ПРАВ СИ! няма как някой да е стъпал на луната защото луната всъщност e холограма! има го в Тубата!
98
2
 
10
 
! Отговори
logo преди 7 години
До СуекаИ ти ли си поредния *** който обеснява за плоската земя ? Обесни защо му е на някой да лъже че земята е кръгла ? Защо всичко се позовава на науката ,а само глупаците които твърдят ,че земята е плоска гадаят по цял ден и се чудат каква глупост да напишат ? И кой каза ,че Антарктида е забранена зона ,ако искаш можеш да отидеш и никой неможе да те спре,какво си мислиш ,че ще паднеш от ръба на земята ли ?
97
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АЗ ВИ КАЗАХ, ЧЕ Е ПЪЛНА ГЛУПОСТ ТОВА КОЕТО ЩЕ ОБЯВЯТ!!!!!!!!!!!ВСИЧКО Е ЗА ДА СИ ЗАПАЗЯТ БЮДЖЕТА ОТ МЕГА ОГРОМНА СУМА КОЙТО ОТДАВНА ТРЯБВАШЕ ДА Е СЪКРАТЕН С 80%!!!!!!!!!!!!!ДРЕМЕ МИ КВО СА ОТКРИЛИ НА 55 МИЛИАРДА СВЕТЛИННИ ГОДИНИ ОТ ЗЕМЯТА!! ПАРИ ЗА ПОДОБНИ ПРОУЧВАНИЯ ОТДАВНА ТРЯБВАШЕ ДА СА СПРЯНИ!!!!
96
2
 
2
 
! Отговори
пич преди 7 години
До 133Ей, собственик на РД-180 са си руснаците. Като имаш такава "невероятна инфо" за това, че друг е собственик на тези двигатело, сподели източника си - ***!
95
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 133 АнонименБре как си навътре в тия неща !. Сигурно си оат ЦРУ или КГБ , та ги знаеш така . В БГ всички за професори по всичко и накрая нищо.
94
14
 
4
 
! Отговори
Суека преди 7 години
Ако хората вярват на НАСА и други подобни източващи милиарди от бюджетите на държавите си фирмички е хубаво да се прегледа при специалист ! Земята е ПЛОСКА а не кръгла потърсете в интернет видеа на тази тематика ! Кубрик и Дисни студио спомогнаха за тази голяма ЛЪЖА ,че уж някой бил стъпвал на Луната с Аполо 11 ! Уж се движи с *и скоростта планетата а то никой никъде на планетата не усеща движение и няма и да усети понеже сме статични ! Потърсете също и защо Антарктика е забранена територия !
93
2
 
2
 
! Отговори
123 преди 7 години
"НАСА ще изследва планетите за биологично разнообразие..." ?!?Е, НЯМА как това да стане от разтояние - 378 429 218 903 232км. (378,4 трилиона км.) !Освен това, при 247 510км./ч. (скоростта на Helios 1 - "орбитиращ" понастоящем около нашето Слънце), и допуснем, че това е най-високата скорост, която е достъпна за днешните технологии), за да се стигне до въпроната звезда и нейната планетарна с-***, ще са необходими - 174,537.12 Земни години ! Така че - ПАК Fake News от НАСА :)
92
0
 
6
 
! Отговори
Тони преди 7 години
Прочетох новината в сайта на НАСА и за пореден път се уверих колко манипулативен сайт е Днес. Никъде не пише, че е доказано, че има течна вода или че не се въртят. Новината е чудесна, но в този долен сайт само търсите евтини сензации.
91
0
 
15
 
! Отговори
Маке преди 7 години
На тез 3 планети отдавна има живот....там живеят древните македонци!
90
0
 
0
 
! Отговори
da преди 7 години
До байхейс
89
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 128ХахахахахаТе САЩ купуват и петрол над 50год??? Това збачили че нямат петрол и немогат да обработват? ***
88
3
 
6
 
! Отговори
До 122 преди 7 години
"Русия какъв фактор е кажи мишоче. Само в учебниците на Соц Блока."Ами такъв, че американците годишно купуват от Русия двигатели за свои ракети за стотици милиони. Прочети как беснее на тази тема сенатор Маккейн