Huawei залага на Leika за снимки с много like-ове

С Huawei Watch 2 компанията атакува най-високия сегмент на пазара
27 фев 2017 11:30, Бойчо Попов
9
Huawei залага на Leika за снимки с много like-ове
снимка: Ройтерс

 Голяма част от хардуера на смартфоните изглежда се доближава до края на смисленото си развитие: потребителите не се нуждаят от много повече мощност за обработка, дисплеите едва ли трябва да са още по-отчетливи. Сега Huawei се концентрира над вградените камери, подобно на конкуренцията от Apple и Samsung & Сие...

На Световния мобилен конгрес (MWC) в Барселона Huawei показва два топ смартфона - P10 и P10 Plus. И двата модела разполагат с три камери: една върху предната част, два - на гърба, които се различават съвсем леко в двата модела. Също така различия има и в размера на екрана, капацитета на паметта и други екстри.

Подобно на предния модел P9, новият P10 е с в два размера – 5,1-инчов модел с 1080р дисплей, както и вариант с 5,5-инчов дисплей, който всъщност се нарича P10 Plus. И двата се захранват от собствения за китайския производител процесор Kirin 960, като по-големият модел е със 6GB RAM и 128 GB вътрешна памет, а по-малкият идва с 4GB RAM и 64GB място.

И двата модела разполагат с microSD слот, а батериите им са с капацитет 3200mAh за P10 и 3750mAh за P10 Plus. Скенерът за пръстови отпечатъци вече е отпред, под дисплея, и може да се ползва за различни команди (вместо 3-те навигационни бутона).

Акцентът при Huawei P10 за пореден път е мобилната фотография, като своето завръщане прави и двойната камера, разработена съвместно с Leica. Тя е пак с монохромен сензор, който вече е с 20MP резолюция, докато цветният е с 12 мегапиксела. Черно-белият сензор събира повече светлина, докато другият дава цветовете. Но и в това отношение двата модела имат разлики, като P10 Plus получава по-качествена оптика с бленда f/1.8, спрямо тази с f/2.2 в по-малкия модел. Предната камера на P10 Plus има и автофокус.

Приложението за камерата на P10 разполага с много възможности за подобряване на изображенията и филтриране. Освен всичко друго, тя осигурява режим на грим, който прикрива леки дефекти у лицето. В миналото тази функция предизвикваше критика, защото снимките обикновено изглеждаха изкуствено и например правиха кожата на азиатските потребители много светла. Сега софтуерът автоматично ще открие и коригира филтъра според произхода на изобразяваното лице. В изображенията се прибавя дори и изкуствен боке ефект. Точката за фокусиране може да премести в последствие. Освен това камерата сама преценява колко широка да е снимката според това дали селфито е на един човек или на група хора.

Телефоните са с атрактивни външни разцветки - Rose Gold (розово златист), Mystic Silver (мистично сребрист), Graphite Black (черен графит) и Prestige Gold (престижно златист) с фино матирани шасита, както и Ceramic White (керамично бяло), който ще бъде гланциран.

Телефонът идва с операционна система Android 7 с Emotion UI 5.1 (EMUI). Oще през следващия месец апаратите ще бъдат на пазара, но не и в България, а цените започват от 649 евро.

Китайската компания представи и умния часовник Huawei Watch 2 в две разновидности – Watch 2 и Watch 2 Classic, както и екстравагантния вариант Porsche Design.

Двойката апарати работи под Android Wear 2.0, а с тях компанията атакува най-високия сегмент на пазара на носими устройства, който е доминиран от Apple, LG и Samsung.

И двете джаджи разполагат с GPS функция, монитор за сърдечния ритъм и NFC свързаност за разплащания през Android Pay. Друго голямо предимство е наличието на 4G връзка с nano-SIM карта. Дисплеите и на двата часовника са 1,4 инча с 390 x 390 пиксела и AMOLED технология. Huawei Watch 2 ще се появят на пазара в Европа от средата на март, като базовата версия струва 379 евро, а Classic вариантът е 399 евро. Porsche версията все още няма обявена премиера и цена.

 Още подобни технологични новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: Huaweiпазар на смартфони
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За Leica съм чувал, но кои са тези LeiKa? Да не би да е някое менте като Adibas?
5
1
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 7 години
булсатком с тоя фюжън докога ще спим не мога да разбера едно при 35 лева що се правите на луди пускате услуги *** некъдърни услуги аз набивам пари някои дерзаи на компа е боико земи ги оправи че ще ги оправим ние
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АзЗащото толкова ти разбира главата празна от фотография.
3
4
 
2
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 7 години
с тия *** да я не докарат само като кучето, ужким на околоземна орбита, ама всички те отсвирват да си очумееш там
2
6
 
6
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Leika - тука му казваме "Куха Лейка"
1
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хуавей изгриза ябълката!