Култовият Nokia 3310 възкръсна от мъртвите

Новата визия на телефона запазва класическия облик
27 фев 2017 10:37, Бойчо Попов
25
Култовият Nokia 3310 възкръсна от мъртвите
снимка: Ройтерс

Ако съществува такова нещо, като култ към мобилните телефони, то Nokia 3310 трябва да е на преден план.

Точно така смята и HMD Global, купувачът на мобилния бизнес на финландците, който ще се опита да предефинира успеха с мобилните телефони и връща на пазара легендарния модел 3310. Телефонът за 50 евро идва с преработен, но наподобяващ на оригинала дизайн, цветен дисплей и, разбира се, играта Snake, макар и в нов вариант.

Новата визия запазва класическия облик. Телефонът е с размери 115х51х12.8 мм и е изработен изцяло от пластмаса. Бутоните на ретро клавиатурата напомнят за оригинала, макар че 2,4-инчовият QVGA дисплей изглежда странно.

Устройството работи с операционната система Nokia’s Series 30+ и идва с основна камера с резолюция 2 мегапиксела и слот за microSD карти памет. Инсталиран е уеб браузърът Opera Mini, както и популярната игра Snake (Лакомата змия), която бе инсталирана и в предишната версия на фийчърфона. 

Апаратът идва още с FМ paдиo и MP3 плeйъp, 16 MB вгpaдeнa пaмeт и мяcтo зa МісrоЅD ĸapтa c дo 32GВ пaмeт.

Обновената Nokia 3310 е запазила най-силната черта на оригинала си – дългото време на автономна работа. С едно зареждане устройството може да работи 22 часа в режим на разговори, а в режим на готовност издържа около месец.

Продажбите на Nokia 3310 започват през тази пролет при цена от 49 евро, като устройствата идват с червен, жълт, тъмносин и сив цвят на корпуса.

HMD Global, финландската компания, която притежава правата да използва името на марката Nokia за производството на смартфони за следващите 10 години, представи и моделите Nokia 3 и Nokia 5. Nokia 3 идва с 5-инчов HD дисплей, 4-ядрен процесор MediaTek и 2 GB RAM памет, както и с 8 МР предна и задна камера и батерия от 2650 mAh. Nokia3 ще струва 139 евро.

Nokia 5 идва с по-широк 5,2-инчов екран, процесорът е Snapdragon 430 с 2 GB RAM памет,а цената е 189 евро. Подобрение има при камерата, която е 13 МР, а батерията е 3000 mAh. Вграденото място за съхранение пак е 16 GB с опция за допълнителна карта памет.

Nokia 3 и Nokia 5 щe работят с чист Android 7 и ще са налични през пролетта на тази година. 

Oчаквайте всичко по-важно от конгреса в Барселона от специалния пратеник на Investor.bg. Елена Кирилова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
3
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бе той да запазва старата батерия и старата устойчивост, пък как изглежда - все тая.