LG се отказа от модулните телефони

LG G6 идва с 2:1-дисплей и двойна камера
27 фев 2017 10:45, Бойчо Попов
3
LG се отказа от модулните телефони
снимка: Ройтерс

 След редица месеци на какви ли не спекулации корейският концерн LG най-сетне представи своя LG G6. С новия си флагман корейците залагат на сигурното, като се отказват от модулния дизайн и кожения гръб за сметка на стилна и здрава конструкция от стъкло с метална рамка. Така телефонът губи част от отличителните си черти, но може би се доближава повече до онова, което желае масата потребители.

LG G6 се оказва и първият топ модел от новото поколение телефони с екран практически без рамки. 5,7-инчовият дисплей е огромен, но в същото време апаратът е изненадващо компактен.

Екранът на новият модел идва със съотношение на страните 18:9 вместо стандартните 16:9. Причината е желанието за по-добро използване на предния панел, но и фокусът към гледане на видео.

Дисплеят поддържа два цветови стандарта Dolby Vision и HDR 10, с което LG G6 става първият телефон с Dolby Vision. Както Netflix, така и Amazon вече предлагат такова съдържание, така че потребителите на този телефон веднага могат да се възползват от уникалната характеристика.

Дигиталният асистент Google Assistant (засега на английски и немски език) също е вграден в телефона. Активира се със задържане на хоум бутона.

В хардуерно отношение топмоделът разочарова леко, защото не идва с най-новия чипсет Snapdragon 835, а използва миналогодишния Snapdragon 821, заедно с 4 GB RAM и 32/64 GB вградена памет + microSD слот. Според редица спекулации сред технологичните журналисти причината за наличието на по-стария процесор е фактът, че Samsung си е гарантирал първите доставки.

LG G6 разполага с двойна задна камера, което вече сякаш е задължително за топ моделите, а вторият сензор е с широк ъгъл. И двете камери са с резолюция 13 МР. Широкоъгълната е с f/2.4, а стандартната с f/1.8, OIS 2.0 и 71-градусов обхват. Предната камера пък е 5 МР и с обхват 100 градуса.

Батерията е 3300mAh и е вградена, тоест не може да се вади. Заедно с LG G6 всички клиенти ще получат специалната „G6 Game Collection“ напълно безплатно, чиято пазарна цена е около 200 долара. Включени са шест безплатни игри, които с G6 ще могат да бъдат свалени безплатно от Google Play - Temple Run 2, Spider-Man Unlimited, Crossy Road, SimCity BuildIt, Cookie Jam and Genies & Gems.

Още технологични новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: LGбарселона
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тия модули не ги носиш из джобовете, а в чанта и само ако имаш желание. Лично за мен втора батерия с отделно зарядно е огромен плюс и липсата на такава веднага ме отказва от ъпгрейд
1
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре са направили! Една от целите на смарта е да имаш няколко неща в едно устройство, а не да носиш разни модули отделно из джобовете.