Apple увеличава ангажиментите си в Китай

Компанията открива още два центъра за проучвания и развитие
17 мар 2017 11:37, Бойчо Попов
1
Apple увеличава ангажиментите си в Китай
снимка: Ройтерс

Американският технологичен концерн Apple разкри, че планира да създаде още два центъра за проучване и развитие и да увеличи инвестициите си в Китай, ключов пазар, на който компанията се сблъсква със силна конкуренция от страна на местни играчи, пише Bloomberg.

Новината беше обявена в момент, в който главният изпълнителен директор Тим Кук разкри, че планира новото си пътуване в страната, която представлява най-големият чуждестранен пазар на Apple.

Компанията от Купертино заяви, че планира да изгради два центъра за проучвания в Източен Китай – в Шанхай и Суджоу, в допълнение към центровете, които има в Пекин и Шънджън. Освен това технологичният гигант планира да инвестира поне 3,5 млрд. юана (507 млн. долара) в подобни центрове. 

Центровете ще отворят врати по-късно тази година, обяви компанията в изявление в своя китайски уебсайт. Те ще помогнат на Apple да работи по-успешно с местни партньори и да привлича таланти от местните поддоставчици, както и от големи образователни институти, посочва тя в прессъобщението си.

Всичко това стана ясно само ден преди насроченото участие на Кук на икономически форум на високо ниво в Пекин, където висши държавни служители ще се срещнат с ръководителите на някои от най-големите корпорации в света.

Чуждестранните компании имат отдавна установена традиция да изграждат центрове за проучвания в Китай, така че едновременно да покажат ангажимента си към страната и да си спечелят симпатиите на правителството.

Новините за новите планове на Apple се появиха, след като продажбите на iPhone в Китай спаднаха за първи път през 2016 г. на годишна база.

Още подобни новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
3
 
! Отговори
реалист преди 7 години
Не може да бъде - питайте Тръмп, той отваря работни места само в Ю Ес ъф Ей!

Спонсорирани публикации