Кое е българското приложение с над 10 млн. сваляния?

Digital Clock Widget Xperia постигна невероятен успех
7 апр 2017 15:52, Екип на Bloomberg
23
Кое е българското приложение с над 10 млн. сваляния?
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Стартъпът вече е компания. Стартирахме преди три години. Занимаваме се с мобилни приложения за Android. Най-успешното ни такова с над 10 млн. сваляния е часовник – Digital Clock Widget Xperia. То показва както часа, така и метеорологичното време.

Това каза по Bloomberg TV Bulgaria Росица Узунова от Sunspot Studio, компания, разработила приложението за Android с над 10 млн. сваляния Digital Clock Widget Xperia. Фокусът на разговора в студиото на предаването беше поставен върху спецификита на проекта по пътя му към успеха.

"Има няколко начина за монетаризиране на свалянията. Основният е с реклама, а хората също така си купуват и премиум версията, за да отключат повече функции", коментира още тя.

"Имаме още няколко проекта, но те не са толкова успешни. Научихме се да следваме пътя на успеха и затова следващият ни продукт ще бъде друг часовник", разкри Узунска.

Повече от разговора може да видите тук!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Weather NOW - по добро няма, часовник, реално време с live картина към него ;)
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да взимат пример от Суперселл - с няколко сравнително прости, но много зарибяващи онлайн игри направиха милиарди.
17
0
 
6
 
! Отговори
Баладжията преди 7 години
До Анонимен 17Ти май нямаш представа как работят повечето ИТ лицензи, нали?
16
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия завалийки, ако ги подхванат от Сони ще им се наложи цял живот да правят приложения за без пари, защото приходите им ще отиват за да си платят глобите. Добре че сме в БГ иначе някъде навън щяха да ги спукат заради краденото име и дизайн. А тая тука тръгнала интервюта да дава.
15
1
 
7
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 7 години
Не е лошо приложението, но аз от години си ползвам HD Widgets. Платил съм си 4 лв. или нещо такова и досега не съм видял по-добро. Виждал съм и съм тествал доста други.Но все пак, браво, че са решили да ударят едно рамо на човека поне на нашия пазар!
14
0
 
15
 
! Отговори
Иван Пешев преди 7 години
Нещо много ми е рекламен този материал, по какво тази компания се различава от стотиците други в София които правят мобилни приложения ? По думи като стартъп, приложение часовник - уау - настръхнах. Кажете си че е реклма и да приключим, иначе само ще ги хейтим.
13
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ти да накараш българина да даде пари за нещо оле... щяха гладни да останат :) добре че и както и аз не работя с българския пазар защото е пълна мизерия.
12
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До И какво точно правятДо И какво точно правятВсеки можел ама никой не го прави :) защо нещо трябва да е иновативно за да се прехранваш с него? Ми хайде като всеки може давай направи го същия ако щеш и го продаи 10 милиона пъти аз ще почакам :)
11
4
 
5
 
! Отговори
И какво точно правят преди 7 години
До Анонимен"само 10 коментара? Я бързо да плюете по хората които се опитват да направят нещо в живота си освен да хленчат как държавата не ги дундурка!" ... и какво точно правят хората - преписват часовник от SONY и използват запазената дума "Xperia" - дали са си платили, къде е иновацията? Иначе всеки може за 5 мин да декомпилира приложение от Google Play, да му смени картинките и текстовете и да го пусне като свое!
10
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
само 10 коментара? Я бързо да плюете по хората които се опитват да направят нещо в живота си освен да хленчат как държавата не ги дундурка!
9
1
 
9
 
! Отговори
хахах преди 7 години
Поредната реклама! Да видят на кого е най-разпространеното фенерче (той е на самостоятелен разработчик)! И тогава да ми разказват за някакъв часовник! "Научихме се да следваме пътя на успеха и затова следващият ни продукт ще бъде друг часовник" - без коментар!И още нещо след като пише Xperia това значи ли, че е само за SONY, и плащат ли си за ползване на запазената марка?
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако само 5% от изтеглилите го са закупили---5% е огромен брой. Такива приложения имат към няколко процента активни инсталации спрямо даунлоудите, а измежду тия няколко процента други няколко процента са платените. Но щом се издържат от него, значи имат достатъчно.
7
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз го купих въпросния уиджет-часовник, щото свикнах с оригинала на сони-то и после ми липсваше в новя телефон."Тайната" на успеха е, че повтаря 1:1 дизайна и функционалността от Експериите, като добавя възможности, които са в общи линии безполезни и товарят излишно. Интересно ми е само дали са платили нещо и на Сони за цялата работа, щото "нашия" е чисто и просто копие.
6
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
10 млн. е нищо, даже приложения с един разработчик имат повече. А нашите цяла компания правят за един часовник.---Голям разбирач. 10 милиона е нищо викаш? Ей такива като тебе в затвора ги *** за една лъжица мармалад.
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 2Ми достатъчно - т***лпата сам строи магистрали, сам плаща пенции, зимата сам и сняг ринеше!
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
...Това каза по Bloomberg TV Bulgaria Росица Узунова отSunspot Studio,...и... продукт ще бъде друг часовник", разкри Узунска...Не стана ясно "Узунова" или "Узунска" е фамилията.
3
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българина за софтуер и жени пари не дава - така са го научили. Напоследък и за хардуер се услушва. кат мине трайл периода да кажат колко цента са събрали!
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
> и. Научихме се да следваме пътя на успеха и затова следващият ни продукт ще бъде друг часовник", разкри Узунска.:))) все часовници ще правят явно. Толям талант.10 млн. е нищо, даже приложения с един разработчик имат повече. А нашите цяла компания правят за един часовник.
1
2
 
16
 
! Отговори
на баа ти фърчилото преди 7 години
"за откриване на местоположение- платена версия" - тая да отиде да се гръмне

Спонсорирани публикации