Илон Мъск ще бори трафика с подземни тунели

Предприемачът милиардер определено мечтае с размах
30 апр 2017 10:40, Боряна Павлова
17

Отдавна сме наясно, че когато Илон Мъск мечтае го прави с размах. А предприемачът и милиардер определено има ресурсът да изпълни някои от идеите си.

Предприемача представи видео демонстриращо идеята за транспорт на конференцията TED във Ванкувър, разкривайки най-новия си проект "The Boring Company".

”Няма реална граница за това колко нива тунели може да имате", каза Мъск.

Мъск изненадващо разкри идеята си за новия проект, след като сподели в Twitter за неудовлетвореността си от трафика в Лос Анджелис, като се появиха и снимки на машините.

Видеото, представено на конференцията, показва, как автомобил Tesla, разбира се, бива придвижван на платформа, наречена авто скейт с около 210 км/ч, през подземия, състоящи се от десетки подземни, единични тунели за превозни средства.

Ще е необходимо доста време, преди да заработи технологията. The Boring Company вероятно ще бъде затруднена от безброй разрешителни и оценки за въздействието на технологията върху околната среда.

Мъск също съобщи за желанието си да разработи нова земекопна машина, която би могла да копае тунели и да ги укрепва едновременно, което би било много по-ефективно от сегашните машини, които извършват отделно двете задачи.


17
Още по темата: Илон МъскThe Boring Company
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
Интересно но скъпичко.....
9
0
 
1
 
! Отговори
ha преди 3 години
До Анонимен

да бе, голямо ежедневие са тия ел. колите направо се чудя като видя нещо различно от тях....
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
САЩ номер 1 за винаги. Хора с мечти и цели. По стигащи все по-големи успехи. Всяка мечта днес , утре става реалност .
Преди 20 години се смяха на концепцията на смъртфона и ел.колите днес те са ежедневие.
7
1
 
12
 
! Отговори
един типичен патреот преди 3 години
Прост, прост Мъск! Да чете форумите на днес.бг, на акъл да се научи, да му обяснят нещата, да ги разбере, всичко ще му обеснят! Все пак българите сме най-умната нация след Израел, нали така! Пък сме и изключително трудолюбиви, а за гостоприемни да не говорим!
6
1
 
4
 
! Отговори
Гошо Тъмното преди 3 години
Лаик! Ние тука какви тунели правим...
5
1
 
1
 
! Отговори
h преди 3 години
най-скъпото нещо в едно грубо строителство са изкопните работи :) , този идея има ли си за какви пари иде реч :) ... едва ли. какви тунели какви магистрали какви скорости. цялата идиотия идва от малоумното "уплътняване" на градската среда и съответно вдигане цените на имотите дето не са уплътнени ... да ги и градските архитекти да ги е.б.а.
4
0
 
6
 
! Отговори
СпасХ преди 3 години
Бившата на Джони какво мисли, ще има ли пари и за нея и за дупки?
3
7
 
10
 
! Отговори
Сп€€нс преди 3 години
Хаха този като е разчиствал из къщата на баба си и е намерил няколко книги с научно-фантастични разкази от началото на МИНАЛИЯ век и стана голям откривател , същия като тези от "гризнатата ябълка" , откриха пръстовия отпечатък в телефоните 10 години след , моторола го внедри в Atrix , откриха големия екран 10 години след останалите , откриха блутут слушалките 10 години след като сони-ериксон ги пусна сериино с модела "Aino" , сега чакам да открият FM-радиото и към 2020година -картата памет.
2
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А с тия пари дадени за глупости колко много деца може да спаси от гладна смърт .Тъ...
1
0
 
11
 
! Отговори
sas преди 3 години
"да разработи нова земекопна машина, която би могла да копае тунели и да ги укрепва едновременно" - това отдавна го има. Даже по НатГео са правили филм за такава машина в Сингапур