Всеки ден: 1,28 млрд. души влизат във Facebook

Социалната мрежа отчете нови рекорди за печалба и приходи
4 май 2017 22:21, Бойчо Попов
18
Всеки ден: 1,28 млрд. души влизат във Facebook
снимка: Ройтерс

Facebook добавя 80 млн. месечно активни потребители през последните три месеца и в момента разполага с 1,94 млрд. месечно активни потребители. Около 1,28 млрд. потребители преглеждат платформата всеки ден.

Напоследък Facebook поставя силен акцент върху видео съдържанието, както и на рекламата в тази среда. Главният изпълнителен директор Марк Зукърбърг удвои инвестициите във видео, като дори предсказва, че в крайна сметка новинарският поток ще бъде предимно от видео новини. Компанията добави ежедневна функция за видео истории във всичките си приложения през първото тримесечие, като клонира популярна функция от по-малкия ѝ публичен конкурент Snap Inc., собственикът на Snapchat.

Успехът на мобилната реклама носи на Facebook силен ръст на продажбите и печалбата за изминалото тримесечие. Най-голямата онлайн мрежа в света е спечелила за периода януари-март 3,06 млрд. долара – с около 77% повече, отколкото година по-рано.

Приходите нарастват с 49 на сто до 8,03 млрд. долара, както обяви Facebook след края на борсовата сесия в САЩ в сряда.

За двигател на растежа се счита и платформата за споделяне на снимки Instagram, която сега вече има над 700 млн. месечно активни потребители. В допълнение, Facebook иска да разшири услугата за кратки съобщения Messenger с 1,2 млрд. потребители в канал за обслужване на клиенти от страна на компаниите. WhatsApp пък, който бе придобит от компанията на Марк Зукърбърг за 22 млрд. долара през 2014 г., разполага вече с 1,2 млрд. месечно активни потребители.

В следборсовата сесия книжата на Facebook загубиха над 2 на сто. Още преди месеци онлайн платформата обяви, че честотата между показванията на реклами в потока на потребителите няма да се увеличава, за да не се отблъснат членовете на мрежата. Това обаче може да обуздае поне в краткосрочен план темпото на растеж, за което сега напомни и самата компания. Тя предупреди инвеститорите, че може да се стигне до забавяне на бизнеса в резултат на вече достигнатите големи резултати и на факта, че Facebook вече не разполага с много оставащо място за публикуване на реклами.

За още подобни новини четете Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: Facebook
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фб верно зе да нее на мода явно е на износване
9
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ФБ е едно от най отвратителните "изобретения" в историята на човечеството
8
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
1,28 млрд зависими души
7
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радвам се че не съм от тези 1.28млрд души!
6
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А трябва да имаме facebook.Трябва да се помага на органите на реда и да се дава лична информация доброволно и изчерпателно. Това момче Зукър..., не е сигурно дали е въвело въпросния регистър или е подставено лице на съответните служби.
5
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
нЕмам !
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фейсбук е квинтесенция на човешката суета.Евроатлантическата цивилизация се изчерпа и ще завлече с перверзията си целия свят на оня свят.Засега виртуалната реалност дава на нисшите духом илюзията за благоденствие.Сещам се за любим филм "Лексс"-в края му любезни машини посрещаха с Wellcome новодошлите в пустущта.
3
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добра новина! Аз за друга масова услуга с тооолкова голям принос за човечеството не се сещам! Просто фейсбук разбират от развлечения, от споделяне. Светът вече е по хубав!
2
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От 5 години не го използвам.
1
3
 
19
 
! Отговори
Спрете с тази мания преди 6 години
Брей, от къде ли да си направя селфи. От влак ли, от строеж ли ?