Twitter си върна съосновател

Биз Стоун ще помага с вътрешните комуникации в компанията
17 май 2017 10:15, Бойчо Попов
0
Twitter си върна съосновател
снимка: Ройтерс

Съоснователят на социалната мрежа за кратки съобщения Twitter Биз Стоун се завръща в компанията. Стоун, който напусна Twitter през 2011 г. и наскоро продаде своя стартъп Jelly на Pinterest, анонсира в свой блог постинг във вторник, че се завръща на пълно работно време в компанията, на която помогна да заработи, пише Recode.

Не е ясно каква ще бъде неговата длъжност, но източник, запознат със случващото се, заявява, че той ще бъде подчинен на главния маркетинг директор на Twitter Лесли Бърленд и ще помага с вътрешните комуникации и настроението в компанията.  

Стоун винаги е бил позитивен и действен изпълнителен директор. Той е отговорен за подпомагането на популяризирането на Twitter в пресата и сред знаменитостите в първите дни на компанията. Изглежда, че той ще се опита да пресъздаде някаква искра, която Twitter може да е загубила през последните няколко години.

"Основният ми фокус ще бъде да ръководя фирмената култура, тази енергия, това чувство", пише Стоун. „Важно е всеки да разбере цялата история на Twitter и всяка от нашите роли в тази история. Ще оформям вътрешното преживяване, така че то да се чувства и извън компанията", пише мениджърът.

Въпреки че Стоун пише, че ще работи на пълно работно време за Twitter, той ще продължи да бъде консултант на съоснователя на Pinterest Евън Шарп, както е било договорено при сделката за Jelly Industries, приложение за въпроси и отговори. Pinterest ще плати за Jelly в акции, но двете компании не разкриват каква точно е цената. Стоун твърди, че той е бил един от ранните инвеститори в Pinterest.

Така Twitter отново ще разполага с двама от съоснователите (Джак Дорси е изпълнителен директор), като третият – Ед Уилямс е член на Борда на директорите. 

Според блога на Стоун решението му да се върне отново е било изненадващо дори за него. Изпълнителният директор Джак Дорси очевидно го е помолил да се завърне, когато Стоун е посетил отворено събитие на служители на компанията, наречено Tea Time, преди няколко седмици.

„Не бях съвсем сигурен, че го мисли", пише Стоун. „След Tea Time говорихме насаме и Джак ми каза, че наистина го е мисли - искаше да се върна и да работя в Twitter. Компанията, която основах, услугата, която сътворих. Бях зашеметен, но знаех отговора“.

Стоун и Дорси поддържат тясна връзка от основаването на компанията. Двамата често излизат приятелски на по порция тако в Сан Франциско и все още са близки приятели. И сега, очевидно, са колеги отново.

Още подобни новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари