Проверяват телекомите заради отпадането на роуминга

КЗП: Отпадането му не налага подписване на нов срочен договор
18
Проверяват телекомите заради отпадането на роуминга
Снимка: архив, Ройтерс

Новите правила за роуминга ще бъдат въведени чрез промяна в общите условия на мобилните оператори. Затова Комисията за защита на потребителите (КЗП) започва преглед на всички условия, при които дружествата в сектора предоставят телекомуникационни услуги на своите клиенти.

Председателят й Димитър Маргаритов съобщи, че телекомите са длъжни да уведомят потребителите за тези промени, а единият от тях вече го е направил.

Маргаритов подчерта, че отпадането на роуминга не налага преподписване на действащите договори или сключване на анекси към тях и призова мобилните оператори да бъдат коректни и да не злоупотребяват на тази основа.

Той успокои потребителите, че по никакъв начин не могат да бъдат задължени да се обвържат с нов срочен договор и предупреди да бъдат внимателни, ако към тях се отправя апел за много изгодни условия.

Маргаритов припомни, че след изтичането си срочният договор се трансформира в безсрочен и може да бъде прекратен по всяко време с едномесечно предизвестие.

"Ако се чувстваме притеснени в офиса на мобилния оператор, имаме право да не подпишем клаузата, по силата на която договорът започва да действа веднага. Можем да го вземем, да го прегледаме на спокойствие вкъщи и ако установим, че нещо не е наред, в 7-дневен срок да го развалим без каквито и да било последици от финансов или някакъв друг характер", обясни той пред БНТ.

В началото на месеца във връзка с предстоящия летен сезон комисията е започнала проверки по Черноморието.

През лятото комисията ще има виртуални приемни, в които туристите ще могат да получат консултация или да подадат сигнал, по който да бъде извършена проверка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: мобилни операториКЗП
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МОЖЕ БИ промоционалните МВ и минути няма да ги включват , и в новите дотовори ще пише че в основната тарифа не се включват безплатни минути. и че срещу за 1 лв получаваш - неограничени в БГ , аз също не съм съгласен да ползвам услугите им САМО В БГ (защото не излизам в чужбина ) и да плащам роуминга на бай Шофьор .
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
та гледам две дечица местни като излезнах на верандата с тела така си цъкат и изведнъж нета почна да се товари кои ли не си е свършил работата в мтел или е некоректен
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
гледаите какво става при мтел предполагам слуцаино или не някои се опитва да дразни щото с връзки така както поработи нетчето около 30 минути почна да бави та да попитам мтел ловеч какво е това
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
7 дневен срок как да разберем за толкова кратко какво става даите от един до три месеца тестови период поне да се види и да се знае
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нормално лие да дигат въобще цени при условие на договор които е упоменато целия срок питам защото два месеца три плащам различно от това което е и понеже се извиниха че били с смс паркирания и тем подобни глупости да не се окаже че съм си имал помощник в мтел както в другите работи понеже диктува модата на живота ми ама и здрасти не ми вика що ли да се сети
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А нормално ли е да си вдигнат цените при отпадане на роуминга, в крайна сметка май се получава че всички трябва да им платят загубите от отпадането на роуминга. Не мисля че е много честно това.
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те просто на евтините планове и на изгодните предплатени спряха роуминга изобщо.
8
1
 
4
 
! Отговори
nasko преди 6 години
Ами БОБ направи точно това!! Проверете ги
7
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не живея в България, но в държавата където съм още от миналото лято започнаха акциите с отпадане на роуминга. И продължават - телевизия, банери в нета ...
6
0
 
10
 
! Отговори
Отговор преди 6 години
До БенДа не правя реклама на телекома, но наистина бях уведомен на 16.05 с смс за промяната.
5
0
 
10
 
! Отговори
Бен преди 6 години
Кой от 3 те телекома е уведомил клиентите,че нещо не разбрах?Нека някой,който знае да каже,щото тия драскачи пишат половинчати неща!
4
1
 
8
 
! Отговори
Коментариии глупави преди 6 години
Какви кзк ,кзп и т.н ... Тука говорим за КРС комисия за регулиране на съобщенията ,кви глупости се коментират и пишат
3
0
 
6
 
! Отговори
Годиинии преди 6 години
Как от 15години ,тях преди това като мобилен оператор не ги е имало :)
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз го пуснах преди месец тъи тъи ще си го карам две години искам да попитам с тоя мобилен нет как стоят нещата в случая ти подарил 5 мб ми поне да са подарили неограничен и на Картите като лоялни клиенти 15 години с виваком
1
4
 
21
 
! Отговори
Го4о преди 6 години
КЗК да държи изкъсо Мтел и Теленор, защото техните "номера" нямат край!