Facebook – враждебна среда за главорезите

Тереза Мей засилва критиката си над технологичните концерни
5 юни 2017 10:45, Бойчо Попов
4
Facebook – враждебна среда за главорезите
снимка: Ройтерс

Най-голямата в света социална мрежа Facebook заяви, че иска да превърне платформата си във "враждебна среда" за терористите в изявление, дадено след като нападатели убиха седем души в Лондон през уикенда и подтикнаха министър-председателя на Великобритания Тереза Май да поиска редица действия от интернет компании, предава Ройтерс.  

Трима нападатели забиха нает ван в група от пешеходци на Лондон Бридж и намушкаха други хора наблизо в събота вечер по време на третата основна атака над Великобритания през последните месеци. Преди няколко седмици сериозна терористична атака имаше и в британския град Манчестър.

Мей реагира на атаката, като призова за преразглеждане на стратегията, използвана за борбата срещу екстремизма, включително за въвеждане на по-голяма международна регулация на интернет, като заяви, че големите интернет компании са частично отговорни за осигуряването на пространството за развитие за екстремни идеологии.

В неделя от Facebook заявиха, че осъждат лондонските атаки.

"Ние искаме Facebook да бъде враждебна среда за терористи", заяви Саймън Милнър, директор по политиката на Facebook в изявление пред Bloomberg. 

"Използвайки комбинация от технологии и преглед на хората, ние работим агресивно, за да премахнем терористичното съдържание от нашата платформа, веднага щом сме наясно с него - а ако усетим извънредна ситуация, свързана с непосредствена възможност за нарушаване на безопасността на някого, ние уведомяваме правоприлагащите органи".

Мей и преди това оказваше натиск върху интернет компаниите, искайки от тях да поемат по-голяма отговорност за съдържанието, публикувано в техните услуги. През миналия месец тя обеща, че ако спечели предстоящите избори, ще създаде правомощие, с което да накара фирмите да плащат за разходите за извършване на полицейска дейност в интернет с такса за целия отрасъл.

Twitter също заяви, че работи върху борбата с разпространението на войнствена пропаганда в своята услуга.

"Терористичното съдържание няма място в Twitter", заяви Ник Пикълс, директор по публичната политика на Twitter за Великобритания, като добави, че през втората половина на 2016 г. компанията е закрила почти 400 000 акаунта.

"Ние продължаваме да разширяваме използването на технологиите като част от систематичния подход за премахване на този тип съдържание", добавя той.  
Всичко за терора в Европа четете в Investor.bg


4
Още по темата: Facebook
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато Китай и Русия ограничават зловредната пропаганда на Запада, те ги обявяват за диктатори и режими. Лицемери и двуличници.
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
вие ги каните да ви берат ягодите да ви карат ТИР- овете и да ви ринат фъш киите, интегрирате ги в нископлатените си професии ,а после фейсбук ви виновен.
2
2
 
7
 
! Отговори
Krom преди 3 години
Е нема що. Когато преди 40 години започнахте да ислямизирате Англия, нямаше социални мрежи. Тогава беше готино да прегърнете идеите на Бжежински да ползвате мюсулманите за борба с Русия. Социалните мрежи ви били отговорни...
1
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Facebook ти е виновен, че сте пуснали цялата *** от азия в Англия....