Трети сме в Европа по стартъпи във високите технологии

България има огромен шанс за развитие в дигиталната среда
8 юни 2017 15:52, Екип на Bloomberg
23
Трети сме в Европа по стартъпи във високите технологии
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Пред България стои добра перспектива, свързана с поемането на президентството на Европейския съвет. Това коментира изпълнителният директор на Американската търговска камара в България (AmCham) Петър Иванов в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му с номинирания български комисар по дигитализацията - Мария Габриел, страната ни има уникален шанс за развитие в дигиталната среда, от който тя трябва да се възползва. България може да бъде дигитална страна, ако всички обединят усилията си в тази посока.

"Виждам AmCham като един естествен партньор на предприемачите и венчър фондове", поясни Иванов.

България е на трето място в Европа по предприемчивост и по установяване на стартъпи в областта на високите технологии, отбеляза още той.  

Повече можете да видите на Bloomberg TV Bulgaria. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оф затова гледам странности като пусна кабел на кабелната веднага става яд почва да ми бави нета на виваком ало какво става аз си плащам *** некои спи в ловеч
13
0
 
3
 
! Отговори
П.Петров преди 6 години
И кои са "високите технологии" ?Може би нанотехнологии, фармация, микроелектроника, генно инженерство ?Каква висока технология е аутсорсинга или биткоин мининга ?Или навярно имат предвид отглеждането на едър и дребен *** високо в планината ... ама май и това го нямаме !Колко от "стартъпите" стават "стендъпи" ? Както писаха вече, всичкото е едно усвояване на евро фондове!РЕД, ЗАКОННОСТ,ИНВЕСТИЦИИ,ОБРАЗОВАНИЕ ! Няма ли ги тези неща, все е МИЗЕРИЯ, колкото и да се лъже!
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От 30 години сме все с големи перспективи за развитие и никакъв прогрес. Някои хора като че ли им прави кеф да раздуват локуми и да лъжат хората.
11
1
 
3
 
! Отговори
WtF преди 6 години
Не перат пари а печатат пари щото банките потъват ама то в техническия това не се учи а яжте череши не по 50 а по 500 пребит Койна ................
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво искат да ни кажат с това, че "усвояваме стартъпи"? И те са хора.
9
0
 
3
 
! Отговори
роден старитъп преди 6 години
А-а-а, не така! Чак па стари не сме!
8
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ние по всичко сме втори или трети в Европа !А моята баба с пенсия 200 лв !Не мога да *** разбера тия нещта!
7
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
***! Минах през едно монтанско село, какви "стартъпи" имаше, ум да ти зайде. Защо не започнете да правите реална политика в интерес на държавата и народа?
6
3
 
14
 
! Отговори
ОптимиЗ преди 6 години
Жестоко, сега остава да проядем дигитална храна от ФармВил и да живеем в дигитални панелки от СимСити. Колкото и високи технологии да развиваме, докато не се оправят бакиите в "ниско-технологичните" сектори животът на средностатистическия българин няма да се подобри и ще продължава Вуте да се чуди как да си купи АЙФОН 17 на кредит без да яде следващия месец. Вместо управата да се бута където е най-модно, може ли да прави това, което е най-полезно?
5
10
 
18
 
! Отговори
бай Петко преди 6 години
Нова дума "стартъпи" До кога бе чуждопоклонници ще клякате на чуждиците...!!!???
4
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това значи, че тоя сектор е в застой, защото няма перспектива. 3ащо се наливат средства в губещи неконкурентни инициативи с бодра крачка вървим към дъното и това се вижда без да си специалист. Тая калинка освен стартъп дали знае и какво е финиш, аз мога да стратирам 100 000 стартъпи и да не свърша абсолютно нищо.
3
3
 
19
 
! Отговори
МАЙСТОРА преди 6 години
Абе , че като нация сме СТАРИ и *** всички го знаят, ама както върви и българският език ще му видим сметката.
2
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези стартъпи усвояват едни европейски пари и ги разпределят основно между чужденци. Ползват Източна Европа и в частност България за параван, защото на запад вече не можеш да се обърнеш от такива перачници на пари.
1
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТА НИЕ СМЕ ДИГИТАЛНИ ОТ КЪДЕТО И ДА ПОГЛЕДНЕТЕ. ДИГИТАЛНИ ЗАПЛАТИ ДИГИТАЛНИ ПЕНСИИ ДЕГИТАЛЕН ЖИНОТ КАТО ОТ КОМИКСИТЕ!