Още един от вицепрезидентите напуска Uber

Поредният висш мениджър, който си тръгва след скандал
13 юни 2017 09:45,
2
Още един от вицепрезидентите напуска Uber
Източник: Bloomberg

Uber потвърди, че Емил Майкъл - един от висшите ръководители на компанията, официално я е напуснал, съобщава Recode.

Преди часове Майкъл е изпратил вътрешен мейл до 14 000-те служители на Uber, с който им съобщава, че напуска компанията за споделени пътувания. Майкъл бе и един от най-приближените хора на изпълнителния директор на компанията - Травис Каланик.

Той бе вицепрезидент по бизнес развитието на Uber и дълго време беше спорна фигура извън компанията. Едно от най-противоречивите му искания бе Uber да извършва разследвания срещу журналисти, които сипят негативи срещу шофьорите им.

Оттеглянето му бе съобщено като една от отправените от страна на адвокати препоръки към Борда на директорите на Uber, който се срещаха през уикенда в Лос Анджелис след последните сътресения в компанията.

Негово място ще бъде заето от Дейвид Рихтер, вицепрезидент по стратегическите инициативи. Той ще бъде натоварен със задачата да подобри имиджа на Uber, който пострада след скандалите и напускането на топ ръководители.

Бордът единодушно се е съгласил да приеме всички съдържащи се в доклада препоръки, който беше кулминацията на вътрешно разследване по повод подозренията за нарушения, ръководено от бившия американски прокурор Ерик Холдър.

Uber стартира разследванията, след като бившият инженер Сюзън Фаулър публикува статия в блога си, в която твърди, че е била жертва на сексуален тормоз, сексизъм и лошо отношение от страна на ръководството, а случаят е бил неправилно третиран от страна на колегите ѝ от отдел "Човешки ресурси" на компанията. Това доведе до уволняването на над 20 души, сред които и висши мениджъри.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
абе големи *** на ръководни позиции има в тази компания като започнеш от Каланикдоста гафове допуснаха, та няма да се очудя ако са посягали на по-засуканите инжИнерки
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Голям трън е тази компания в очите на много. Като няма за какво друго да се хванат излиза стария номер с изнасилената в случая сексуално тормозена служителка